Bătălia pentru Bakmut, oraşul ucrainean pe care Rusia a încercat luni de zile să-l captureze, se „stabilizează”, spune comandantul şef al armatei Ucrainei. La începutul acestei luni, oficialii occidentali estimau că între 20.000 şi 30.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi sau răniţi în Bahmut începând cu vara trecută, conform BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Dar, în pofida acestui fapt, Valerii Zalujnîi a spus că „eforturile extraordinare” ale trupelor ucrainene împiedică Rusia.

Moscova este dornică de victorie după ce nu a reuşit să obţină câştiguri majore recente.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Analiştii militari cred că oraşul Bahmut are o valoare strategică mică, importanţa oraşului fiind acum simbolică.

Pe Facebook, locotenentul general Zalujnîi a spus că, în timp ce situaţia de pe frontul ucrainean „este cea mai grea în direcţia Bahmut... datorită eforturilor extraordinare ale forţelor de apărare, reuşim să stabilizăm situaţia”.

Zalujnîi a postat pe Facebook după ce a vorbit cu şeful Statului Major al Apărării din Marea Britanie, amiralul Sir Tony Radakin, despre situaţia din Ucraina.

Comentariile sale sunt cel mai recent semnal pozitiv din partea oficialilor ucraineni referitor la îndelungata bătălie pentru Bahmut.

Joi, Oleksandr Syrsky, comandantul forţelor terestre ale ţării, a declarat că trupele ruse sunt „epuizate” lângă Bahmut.

Syrsky a adăugat că, deşi Rusia „nu a renunţat la speranţa de a lua Bahmutul cu orice preţ, în ciuda pierderilor umane  şi de echipamente... ea îşi pierde puterea semnificativă”.

„Foarte curând vom profita de această oportunitate, aşa cum am făcut lângă Kiev, Harkov, Balakliya şi Kupiansk”, a spus el, referindu-se la contraofensivele ucrainene de succes de anul trecut.

Aproximativ 70.000 de oameni trăiau în Bakhmut înainte de invazie, dar au mai rămas doar câteva mii.

Capturarea Bahmutului sa ar aduce Rusia puţin mai aproape de controlul întregii regiuni Doneţk, una dintre cele patru regiuni din estul şi sudul Ucrainei anexate ilegal de Rusia în septembrie anul trecut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.