Rachetele balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru sistemele de rachete sol-aer Patriot în regiunea Odesa din Ucraina, au anunţat duminică agenţiile de presă de stat din Rusia, citând Ministerul rus al Apărării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacul a avut loc în zona portului Iujne, a declarat agenţia de ştiri de stat TASS, citând un comunicat al ministerului.

Potrivit sursei, a fost distrusă şi o staţie radar de tip Giraffe în regiunea Odesa.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Ministerul rus al Apărării nu precizează când a avut loc atacul, dar a publicat pe Telegram imagini din timpul monitorizării distrugerii poziţiilor Patriot din regiunea Odesa, potrivit TASS.

CITEȘTE ȘI Atacuri ale ruşilor asupra unor obiective din Ucraina – Două aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Române, ridicate în aer pentru a monitoriza situaţia / Se caută eventuale obiecte căzute în România

Luna trecută, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a decis donarea către Ucraina a unui sistem Patriot, având în vedere deteriorarea semnificativă a situaţiei de securitate din ţara vecină aflată de 28 de luni sub asaltul Rusiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.