Preşedintele Republicii Moldova Maia Sandu le-a transmis salvatorilor detaşaţi în Grecia că, în Europa solidarităţii, ţările se ajută reciproc urându-le ” o misiune sigură” şi să se întoarcă acasă cu bine. ”„Suntem mândri să punem umărul, alături de alte state europene, precum Franţa, Italia, Polonia, România şi Spania, la prevenirea dezastrelor naturale care au afectat în trecut mii de oameni”, a mai afirmat ea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Preşedintele Republii Moldova a avut un mesaj pentru salvatorii din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) al MAI care sâmbătă seară au plecat în misiune în Grecia. 

„În Europa solidarităţii, ţările se ajută reciproc. 40 de pompieri şi salvatori din ţara noastră vor participa la misiuni de localizare şi stingere a incendiilor în Grecia, ţară prietenă cu risc sporit de incendii pe timp de vară. Primii 20 au plecat astăzi şi vor fi înlocuiţi pe 1 august de alţi 20 de salvatori", a menţionat Maia Sandu, amintitnd că Republica Moldova este parte a Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii Europene de aproape un an.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Salvatorii din Republica Moldova vor acorda sprijin pompierilor din regiunea Attica, Grecia, în perioada 13 iulie – 16 august. 

„Suntem mândri să punem umărul, alături de alte state europene, precum Franţa, Italia, Polonia, România şi Spania, la prevenirea dezastrelor naturale care au afectat în trecut mii de oameni. Le urăm salvatorilor noştri o misiune sigură şi îi aşteptăm să se întoarcă acasă cu bine", a spus Maia Sandu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.