Preşedintele rus Vladimir Putin a dat vina pe tensiunile politice din Statele Unite pentru dificultăţile în organizarea unui summit cu preşedintele Donald Trump, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Întrebat de televiziunea austriacă ORF de ce durează atât de mult organizarea summit-ului, Putin a declarat: „Trebuie să întrebaţi colegii noştri din SUA. Din punctul meu de vedere, este consecinţa unui concurs politic intern feroce în Statele Unite”.

„În timpul unei conversaţii recente, Donald a spus că este îngrijorat de pericolul unei noi curse a înarmării. Sunt în totalitate de acord cu el”, a declarat Putin într-o parte a interviului publicată înainte de discuţia completă.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Trump a declarat în martie că cei doi lideri se vor întâlni în curând. Dar de atunci relaţiile dintre Rusia şi SUA s-au înrăutăţit din cauza conflictului din Siria şi a otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal în Marea Britanie.

Putin a declarat luna trecută că potenţialul summit este plin de probleme.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.