Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, va discuta marţi, la Moscova, despre situaţia din Orientul Mijlociu cu preşedintele palestinian Mahmoud Abbas, a anunţat Kremlinul luni seara, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Este de aşteptat să aibă loc un schimb de opinii cu privire la situaţia din Orientul Mijlociu în lumina agravării actuale a conflictului palestiniano-israelian şi a catastrofei umanitare fără precedent din Fâşia Gaza", a declarat Kremlinul într-o postare pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Abbas se află la Moscova într-o vizită care ar urma să dureze până miercuri şi va pleca apoi în Turcia pentru discuţii cu preşedintele Recep Tayyip Erdogan.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Rusia, care are legături strânse atât cu liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, cât şi cu liderii arabi, inclusiv cu prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman, a condamnat uciderea recentă a liderului Hamas Ismail Haniyeh, făcând apel la toate părţile să se abţină de la destabilizarea şi mai accentuată a situaţiei din Orientul Mijlociu.

De asemenea, Moscova a reproşat în mod repetat Occidentului că ignoră necesitatea unui stat palestinian independent în cadrul frontierelor din 1967.

Discuţiile lui Putin cu Abbas intervin într-un context extrem de tensionat, în care un atac de represalii al Iranului la adresa Israelului pare tot mai probabil, în timp ce joi ar urma să aibă loc negocieri mediate între Israel şi Hamas pentru încheierea unui eventual armistiţiu şi eliberarea ostaticilor israelieni din Gaza.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.