Prinţesa Märtha Louise a Norvegiei a fost implicată mai mult decât se credea într-un gin lansat pentru a marca viitoarea sa nuntă, pe fondul întrebărilor crescânde cu privire la utilizarea numelui său pe etichetă, se arată într-o scrisoare a produccătorului, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prinţesa, care se va căsători luna viitoare cu ”şamanul american” Durek Verrett în cadrul unei nunţi de patru zile pe malul unui fiord în Geiranger, Norvegia, nu i se permite să îşi folosească titlul de prinţesă în contexte comerciale.

Cuplul a fost însă aspru criticat şi este anchetat de autorităţile sanitare pentru lansarea unui gin de nuntă care folosea numele lor şi o monogramă şi făcea referire la titlul ei pe etichetă.

”Am creat acest gin pentru nunta prinţesei Märtha Louise şi a lui Durek Verrett în Geiranger în august 2024”, se arată pe eticheta ginului cu zmeură, afine şi coacăze negre.

Acesta vine la doi ani după ce Märtha Louise a renunţat la îndatoririle sale regale oficiale. Tatăl său, regele Harald al V-lea, a decis ca ea să îşi păstreze titlul regal, dar s-a angajat să facă o diferenţă clară între activităţile sale de afaceri şi rolul de membru al familiei regale - inclusiv să nu îşi folosească titlul în legătură cu „activitatea comercială”.

Un purtător de cuvânt al prinţesei, Carina Scheele Carlsen, a descris anterior includerea titlului său drept o „greşeală” şi a declarat că acesta va fi eliminat din loturile viitoare. Dar această afirmaţie este pusă sub semnul întrebării.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Potrivit unei scrisori a producătorului de gin Oslo Håndverksdestilleri (OHD) către Direcţia norvegiană pentru sănătate, văzută de Aftenposten, cuplul a fost implicat în procesul de proiectare a etichetei. De asemenea, producătorul a scris că a fost ideea prinţesei de a face un gin pentru nuntă şi de a-l vinde pe piaţa liberă la retailerul de alcool Vinmonopolet, administrat de stat.

Scrisoarea, datată 15 iulie, spune: „Atât DV [Durek Verrett], cât şi ML [Märtha Louise] au fost implicaţi în proiectarea textului de pe sticlă”.

S-a convenit, de asemenea, adaugă scrisoarea, ca „OHD să facă produsul disponibil pentru cumpărare la nuntă şi că OHD ar putea lansa produsul la Vinmonopolet”.

Carlsen şi palatul au refuzat să comenteze cele mai recente afirmaţii.

Direcţia norvegiană pentru sănătate a confirmat că examinează cazul „ca parte a mandatului nostru de a supraveghea respectarea interdicţiei norvegiene împotriva publicităţii pentru băuturi alcoolice”.

Øyvind Giæver de la Direcţia Norvegiană a Sănătăţii a declarat: „Nu este de competenţa noastră să confirmăm afirmaţiile făcute de Aftenposten, dar pot confirma că scrisoarea pe care o citează se numără printre documentele pe care le-am primit ca parte a procesului. Până când nu vom ajunge la o concluzie în august/septembrie, nu putem face alte comentarii.”

Festivităţile de nuntă vor începe pe 29 august la Ålesund, unde mirii vor călători pe mare împreună cu invitaţii lor până la Geiranger. Nunta, două zile mai târziu, va fi un eveniment privat la Hotelul Union, cu 197 de camere.

Dezvăluită în 2019, relaţia dintre prinţesa în vârstă de 52 de ani şi „şamanul Durek”, în vârstă de 49 de ani, a făcut să curgă multă cerneală în regatul scandinav, unde metodele de medicină alternativă şi luările de poziţie ale acestui ghid spiritual în vogă la Hollywood i-au adus acuzaţii de şarlatanism.

Ea a mai fost căsătorită şi are trei fiice cu Ari Behn, un scriitor şi pictor norvegian care s-a sinucis în 2019, la trei ani după divorţul lor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.