Fostul preşedinte Donald Trump a calificat procesul de la New York în privinţa banii tăinuiţi, unde a fost găsit vinovat pentru toate cele 34 de capete de acuzare, drept o "ruşine" şi un "proces măsluit", relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu am făcut nimic greşit. Sunt un om absolut nevinovat", a declarat Trump după ce a părăsit sala de judecată.

Înainte de a părăsi sala de judecată, un Donald Trump roşu la faţă şi încruntat, a dat mâna scurt cu fiul său Eric. Atât tatăl, cât şi fiul păreau supăraţi.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Trump a declarat că "verdictul real va fi dat pe 5 noiembrie de către popor", referindu-se la alegerile prezidenţiale unde candidează din partea republicanilor pentru a ajunge din nou la Casa Albă şi a-şi lua revanşa în faţa lui Joe Biden, preşedintele democrat, care l-a învins în cursa din 2020.

"Ei ştiu ce s-a întâmplat aici şi toată lumea ştie ce s-a întâmplat aici", a spus Trump.

Fostul preşedinte a răbufnit împotriva procurorului districtului Manhattan şi a administraţiei Biden, despre care susţine că au influenţat cazul. "A fost o decizie trucată din prima zi", a afirmat el.

"Întreaga noastră ţară este manipulată în acest moment", le-a spus Trump reporterilor după ce a părăsit sala de judecată. "Acest lucru a fost făcut de administraţia Biden pentru a răni sau a afecta un adversar, un adversar politic", a continuat fostul preşedinte. 

Juraţii l-au găsit joi pe Donald Trump vinovat pentru toate cele 34 de capete de acuzare, după ce au deliberat timp de aproape 12 ore. El este primul preşedinte din istoria SUA care a fost judecat penal şi a fost găsit vinovat.

"Vom continua să luptăm, vom lupta până la capăt şi vom câştiga, pentru că ţara noastră s-a dus naibii", a mai spus Trump joi, adăugând: "Nu mai avem aceeaşi ţară, avem o mizerie divizată".

"Vom lupta pentru Constituţia noastră. Acest lucru este departe de a se fi terminat", a promis el în faţa tribunalului din Manhattan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.