Primarul Natacha Bouchart a interzis distribuirea de alimente şi servirea de mese calde migranţilor ca parte a unei campanii de prevenire a înfiinţării unei noi tabere, în timp ce sute de refugiaţi şi migranţi se întorc în zonă la mai bine de trei luni de la demolarea aşa-numitei ”Jungle” din Calais, scrie Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Bouchart a promis că va implementa o serie de politici pentru a ”preveni distribuirea de mese calde migranţilor” şi a adoptat deja o serie de interdicţii în apropierea fostei tabere demolate din Calais.

De asemenea, autorităţile locale au blocat mai multe încercări lansate de organizaţiile de caritate, care au vrut să deschidă duşuri pentru migranţii adolescenţi rămaşi în oraşul francez după demolarea ”Junglei”.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Între timp, voluntarii care distribuie alimente sunt forţaţi să-şi continue activitatea în secret din cauza prezenţei sporite a poliţiştilor în apropierea fostei tabere de migranţi din Calais,

Organizaţiile non-guvernamentale au anunţat că au de gând să ignore o asemenea interdicţie, dar vor fi pregătite de o acţiune în justiţie.

Potrivit hotărârii locale semnate de primar, ”prezenţa regulată şi persistentă a unui număr mare de indivizi, care distribuie mese calde migraţilor în zona fostei tabere, reprezintă a meninţare pentru pacea şi securitatea localităţii... interzicem orice întâlnire repetată şi prelungită în zonă, iar distribuirea de alimente devine o infracţiune”.

Sarah Arrom, care a distribuit în ultimele patru luni alimente migranţilor prin irganizaţia Utopia56, susţine că autorităţile locale au aruncat cu gaze lacrimogene pentru a-i împiedica pe voluntari să servească micul-dejun celor 30 de migranţi adolescenţi, care continuă să trăiască într-un câmp din apropierea autostrăzii din Calais.

”Ei vor să oprească distribuirea de hrană, dar şi pe oamenii care dorm în zonă. Nu au existat niciodată gaze lacrimogene când încercam să împărţim mâncare”, a declarat Arrom.

De asemenea, migranţii adolescenţi au fost reţinuţi de două ori în ultima săptămână de către poliţiştii care au vizitat centru Securs Catholique, unde o organizaţie a deschis duşuri pentru migranţii din Calais.

”Condiţiile devin din ce în ce mai problematice pentru migranţi - nu au unde să doarmă, nu se pot spăla, devin din ce în ce mai obosiţi. Suntem foarte îngrijoraţi cu privire la viitorul acestora”, a completat Arrom.

Organizaţia Utopia 56 distribuia până la 250 de mese calde în fiecare seară, iar 80% dintre beneficiari aveau vârste cuprinse între 13 şi 22 de ani, fiind originari din Eritreea, Sudan şi Etiopia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.