Primul bolnav confirmat cu noul coronavirus în Germania a fost contaminat de către o altă persoană - pe teritoriul german -, au anunţat marţi autorităţile sanitare ale landului Bavaria, unde a fost spitalizat bolnavul, relatează AFP.
Potrivit unei numărători AFP, este vorba despre primul caz de contaminare de la om la om pe teritoriul european.
Ceilalţi bolnavi semnalaţi în Europa au fost contaminaţi în timpul unui sejur în China, unde noul coronavirus a ucis peste 100 de persoane.
În Asia, în schimb, Japonia a anunţat de asemenea un caz de contaminare de la om la om.
Este vorba despre un bărbat care nu a fost în China, dar care a condus turişti veniţi de la Wuhan, epicentrul epidemiei.
Sexagenarul, originar din oraşul turistic Nara, a condus cu un autocar, în ianuarie, două grupuri de turişti de la Wuhan şi a fost spitalizat sâmbătă cu simptome similare celoor ale gripei, a anunţat Ministerul japonez al Sănătăţii.
CONTAMINARE LA FORMARE
În ceea ce priveşte primul bolnav german, este vorba despre un bărbat în vârstă de 33 de ani care lucrează la un producător de echipamente de automobile din Bavaria, în sudul Germaniei.
El a fost contaminat în ianuarie de către o colegă venită din China, timp de câteva zile, la o formare, au precizat autorităţile sanitare.
Această salariată a efectuat un sejur în perioada 19-22 ianuarie în Germania, iar la întoarcerea în ţară ”s-a simţit bolnavă”, a precizat directorul Oficiului Sanitar bavarez, dr. Andreas Zapf.
Ea a fost diagnosticată la puţin timp după aceea pozitivă cu coronavirusul. Ulterior, unul dintre salariaţii întreprinderii din Bavaria - grupul Webasto - care a participat la firmare împreună cu colega sa chineză şi care a prezentat brusc simptome de tip gripal, a fost confirmat la rândul său pozitiv cu coronavirusul.
Starea sănătăţii sale rămâne, însă, în acest stadiu, ”bună”, a precizat medicul.
Pentru moment, niciun alt suspect nu a fost semnalat, însă autorităţile efectuează verificări vizând în total 40 de persoane care au intrat în contact cu cei doi salariaţi contaminaţi la întreprindere, fie în interiorul întreprinderii, fie în familia pacientului german.
Iar ”numărul poate creşte”, a avertizat un conducător al unităţii de boli infecţioase înfiinţate de către autorităţile locale, Martin Hoch.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii anunţa săptămâna trecută că nu are nicio probă a unei transmiteri de la om la om, însă a precizat după aceea că ”asta nu înseamnă că acest lucru nu se va întâmpla”.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...