Şeful grupului rus de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat joi că suspendă tirurile de artilerie în Bahmut pentru a permite forţelor ucrainene de pe cealaltă parte a liniei frontului să le arate în siguranţă oraşul unor jurnalişti americani care sunt în vizită, însă ulterior a revenit cu un nou mesaj în care a precizat că este umor milităresc, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Prigojin revine asupra declaraţiilor că va opri focul la Bahmut: "A fost o glumă"

"A fost luată decizia de a suspenda focul de artilerie pentru ca jurnaliştii americani să poată filma în siguranţă Bahmutul şi să plece acasă", a anunţat Evgheni Prigojin într-un mesaj audio publicat de serviciul său de presă.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

În acelaşi mesaj, Prigojin avertizează partea ucraineană să nu încerce să aducă forţe suplimentare sub acoperirea vizitei jurnaliştilor.

Grupul Wagner a fost vârful de lance al asaltului Rusiei asupra oraşului Bahmut începând din vara anului trecut, în cea mai lungă şi sângeroasă bătălie din acest război, însă forţele ucrainene au opus o rezistenţă acerbă şi au zădărnicit până acum încercările ruşilor de a prelua controlul total al oraşului.

Reuters precizează că nu a putut verifica deocamdată, în mod independent, dacă Wagner şi-a suspendat sau nu tirurile de artilerie.

Cu o zi mai devreme, Prigojin criticase din nou Ministerul rus al Apărării pentru că nu a trimis muniţia atât de necesară luptătorilor săi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.