Cancelarul Germaniei Olaf Scholz şi preşedinţii celor trei ţări baltice vor vizita Republica Moldova în luna august.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cancelarul federal al Germaniei, Olaf Scholz, va efectua o vizită de lucru în Republica Moldova pe 21 august, la invitaţia Preşedintei Maia Sandu. Această vizită subliniază relaţiile bilaterale puternice dintre cele două ţări, Germania fiind unul dintre cei mai importanţi parteneri ai Republicii Moldova în procesul de modernizare şi aderare a ţării noastre la Uniunea Europeană. Ultima vizită bilaterală a unui cancelar german în Republica Moldova a avut loc acum 12 ani”, anunţă Preşedinţia Republicii Moldova.

De asemenea, pe 27 august, cu ocazia Zilei Independenţei, Republica Moldova va fi vizitată de preşedinţii celor trei ţări baltice: Alar Karis, preşedintele Estoniei; Edgars Rinkēvičs, preşedintele Letoniei; Gitanas Nausėda, Preşedintele Lituaniei.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”Prezenţa acestor lideri la Chişinău este o dovadă a sprijinului constant şi solid pe care ţările baltice îl acordă Republicii Moldova în parcursul nostru european. Statele baltice, membre ale Uniunii Europene din 2004, reprezintă un model de succes în ceea ce priveşte creşterea nivelului de trai prin aderarea la UE. unăoară, în aceşti douăzeci de ani, salariile reale s-au triplat, iar nivelul de sărăcie s-a redus de două ori”, precizează sursa citată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.