Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de Stat - camera inferioară a parlamentului rus -, considerat un aliat apropiat al preşedintelui Vladimir Putin, a declarat că livrările occidentale de armament către Ucraina care ar ameninţa teritoriile Rusiei vor duce la o catastrofă globală şi vor face ca argumentele împotriva utilizării armelor de distrugere în masă să nu mai fie valabile, relatează Reuters..
"Dacă Washingtonul şi ţările NATO furnizează arme care vor fi folosite pentru a lovi civili în oraşe şi vor încerca să pună stăpânire pe teritoriile noastre, aşa cum ameninţă, acest lucru va duce la măsuri de represalii folosind arme mai puternice", a declarat duminică Viaceslav Volodin într-o postare pe Telegram.
"Argumentele conform cărora puterile nucleare nu au folosit anterior arme de distrugere în masă în conflicte locale nu mai sunt sustenabile. Pentru că aceste state nu s-au confruntat cu o situaţie în care existĂ o ameninţare la adresa securităţii cetăţenilor lor şi a integrităţii teritoriale a ţării", a scris Volodin.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
"Livrările de arme ofensive către regimul de la Kiev vor duce la o catastrofă globală", a prezis el.
Comentariile lui Volodin vin după ameninţări similare făcute de Dmitri Medvedev, fostul premier şi preşedinte al Rusiei, care în prezent este vicepreşedinte al Consiliului de Securitate rus.
CITEȘTE ȘI Medvedev avertizează NATO că va avea loc un război nuclear, iar patriarhul Kirill spune că ar fi sfârşitul lumii, dacă Rusia va fi învinsă în UcrainaVolodin, în vârstă de 58 de ani, este preşedinte al Dumei de Stat a Rusiei din 2016, după ce anterior a deţinut un rol de conducere în administraţia prezidenţială. Şi el face parte din Consiliului de Securitate al lui Putin şi are acces regulat la preşedinte.
O reuniune a acestui Consiliu a fost convocată vineri de Putin, potrivit unui comunicat al Kremlinului.
Aliaţii occidentali au promis în aceeaşi zi Ucrainei un nou ajutor militar de miliarde de dolari, dar nu au reuşit să convingă Germania să autorizeze furnizarea tancurilor sale de luptă Leopard, care sunt deţinute de o serie de state NATO, dar al căror transfer către Ucraina necesită aprobarea Berlinului.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.