Noul preşedinte brazilian, Jair Bolsonaro, a declarat că ar fi deschis posibilităţii ca SUA să opereze o bază militară pe teritoriul Braziliei, o mişcare care ar marca schimbarea direcţiei politicii externe a ţării, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bolsonaro, care şi-a început mandatul, marţi, a declarat că susţinerea Rusiei faţă de „dictatura” preşedintelui Nicolas Maudoro în Venezuala a intensificat tensiunile din regiune.

Întrebat de SBT TV dacă acest lucru înseamnă că va permite SUA să aibă o prezenţă militară în Brazilia, Bolsonaro a răspuns că ar fi cu siguranţă dispus să negocieze această posibilitate.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

„În funcţie de ce se întâmplă în lume, cine ştie dacă nu va fi nevoie să discutăm despre această posibilitate în viitor”, a declarat Bolsonaro.

El a subliniat că Brazilia caută să aibă „supremaţie aici în America de Sud”.

Bolsonaro, un politician de extremă-dreapta, a promis în discursul său de la ceremonia de învestire să construiască “o societate fără discriminare sau diviziune” şi să elibereze ţara de socialism şi corectitudine politică.

Fostul căpitan din armată a transmis Congresului că doreşte “un pact naţional” pentru a elibera Brazilia de corupţie, infracţiuni şi gestionarea greşită a economiei.

Bolsonaro este o persoană controversată după ce a făcut în trecut comentarii rasiste, homofobe şi misogine. În vârstă de 63 de ani, el a câştigat alegerile prezidenţiale la o distanţă considerabilă faţă de Fernando Haddad, liderul Partidului Muncitorilor (de stânga).

Preşedintele american Donald Trump l-a lăudat pentru discursul ţinut marţi, declarând că SUA sunt “alături de el”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.