Preşedintele tunisian Kais Saied l-a demis pe prim-ministrul Ahmed Hachani şi l-a numit pe ministrul Afacerilor Sociale Kamel Maddouri în locul său, a anunţat preşedinţia tunisiană, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Hachani a fost numit prim-ministru al Tunisiei în luna august a anului trecut. Cu câteva ore înainte de a fi demis, Hachani a declarat într-un mesaj video că Guvernul a înregistrat progrese într-o serie de probleme, în ciuda provocărilor globale, inclusiv asigurarea nevoilor alimentare şi energetice ale ţării.

Demiterea vine pe fondul nemulţumirii populaţiei faţă de criza recurentă a întreruperilor de apă şi electricitate în multe părţi ale ţării.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

În timp ce guvernul afirmă că Tunisia suferă de pe urma unei secete continue care a condus la un sistem de cote în distribuirea apei, Saied consideră că tăierile de apă sunt o conspiraţie înaintea alegerilor prezidenţiale şi afirmă că barajele sunt pline.

Ministerul Agriculturii spune că nivelul barajelor este extrem de critic şi a ajuns la 25 la sută.

Saied şi-a anunţat candidatura pentru alegerile prezidenţiale în octombrie, pe fondul unor critici generalizate din partea opoziţiei, a grupurilor pentru drepturile omului şi a candidaţilor pentru restricţionarea şi intimidarea concurenţilor pentru a-i deschide calea spre câştigarea unui al doilea mandat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.