Poliţia italiană a arestat joi cinci tunisieni în cadrul unei operaţiuni antitero majore derulată împotriva unor persoane suspectate că ar fi susţinători ai ISIS în centrul şi sudul Italiei, notează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Acţiunea poliţiei a fost precedată de alte raiduri similare mai devreme luna aceasta iar numărul cetăţenilor străini expulzaţi de Italia este în creştere.

„O operaţiune antitero vastă” avea loc în Roma şi în Latina, un oraş apropiat, conform unui comunicat al poliţiei emis joi.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Cei cinci tunisieni reţinuţi sunt suspectaţi că fac parte dintr-o reţea care are legături cu Anis Amri, tunisianul care a omorât 12 persoane atunci când a intrat cu o camionetă într-un târg de Crăciun din Berlin, în decembrie 2016, conform unei surse judiciare.

Amri a fost împuşcat mortal de poliţia italiană în apropiere de Milano la patru zile după atacul de la Berlin.

Procurorii îi suspectează pe tunisienii reţinuţi de plănuirea de acte de terorism internaţionale, falsificarea unor documente şi aducerea ilegală în ţară a unor cetăţeni tunisieni radicalizaţi, conform surselor.

În cadrul operaţiunii, poliţia a efectuat raiduri în Roma, Napoli şi Latina, Viterbo, Caserta şi Matera.

De asemenea, miercuri, trupele antitero au arestat un cetăţean italian de origine marocană despre care au precizat că este un simpatizant ISIS care plănuia un atac.

Ministrul de interne, Marco Minniti, a declarat că simpatizanţii ISIS din Italia sunt mai periculoşi ca niciodată pentru din ce în ce mai multe persoane radicalizate încearcă să se întoarcă în Europa prin Italia după ce ISIS a suferit înfrângeri importante în Siria şi Irak.

Până acum, în 2018, 29 de cetăţeni străini, majoritatea musulmani, au fost expulzaţi din Italia pentru că erau consideraţi o ameninţare la securitatea naţională.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.