Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) revendică vineri pe Telegram atentatul de miercuri, în apropiere de Ankara, la sediul Industriilor Apărării (TAI), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Acţiunea de sacrificare comisă împotriva incintei TAI la Ankara către (ora locală) 15.30 (şi ora României), miercuri, 23 octombrie a fost desfăşurată de către o echipă a «Batalionului Nemuritorilor»”, anunţă PKK, care citează numele celor doi autori ai atentatului, un bărbat şi o femeie.

Doi atacatori, un bărbat şi o femeie, au desfăşurat atacul de miercuri cu puşti automate şi explozivi împotriva sediului Turkish Aerospace Industries (TAI), la Ankara.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Alte 22 de persoane au fost rănite.

Atentatul a fost atribuit rapid PKK de către Guvernul lui Recep Tayyip Erdogan.

Operaţiunea a fost ”planificată de mult timp”, anunţă PKK, care subliniază că nu are legătură cu recentele evoluţii politicie din Turcia, ale cărei autorităţi par să vrea să angajeze o soluţie negociată a conflictului cu combatanţi kurzi.

Ea a avut obiectivul să tramsmită ”avertismente şi mesaje împotriva practicilor genocidare, masacrelor şi practicilor de izolare ale Guvernului turc”, anunţă PKK.

ERDOGAN: AUTORII ATENTATULUI S-AU INFILTRAT DIN SIRIA

Cei doi autori ai atentatului ”s-au infiltrat” din Siria, a anunţat preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, citat vineri de presa turcă.

”Noi am aflat că acest atac terorist s-a dezvoltat ca o mişcare de infiltrare din Siria”, a declarat şeful statului turc într-un interviu acordat unor jurnalişti la bordul aeronavei cu care se întorcea de la Kazan, în Rusia, unde a participat la un summit lărgit al BRICS.

”Operaţiuni s-au desfăşurat în 40 de locuri pe tot timpul nopţii. este evident că teroriştii au plătit un tribut foarte greu”, a declarat el, referindu-se la atacuri aeriene turce care vizează de miercuri seara ”ţinte PKK” în nordul Irakului şi în Siria.

”Forţele noastre de securitate au intervenit imediat împotriva teroriştilor şi au neutralizat-o în foarte scurt timp pe terorista care a comis atentatul. Aşa cum ştiţi, terorista s-a ucis”, a adăugat şeful statului turc.

Ministrul turc de Interne Ali Yerlikaya a anunţat joi că cei doi autori ai atacului, inclusiv o femeie, au fost identificaţi ca fiind ”membri PKK”, care se află într-o luptă armată împotriva Ankarei de zeci de ani.

Atacatoarea a detonat o bombă pe care o avea asupra sa, după ce a fost rănită de către poliţişti turci, potrivit presei turce.

Atacuri aeriene au vizat joi seara ţinte PKK în nordul Irakului, a anunţat Ministerul turc al Apărării.

”Noi ne continuăm treaba de a elimina complet terorismul de la sursă. dacă sursa este Siria, atunci vom face ceea ce este nevoie acolo, aşa cum am făcut-o”, a ameninţat Erdogan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.