Peste jumătate din populaţia Germaniei a fost vaccinată complet împotriva covid-19, a anunţat miercuri ministrul german al Sănătăţii Jens Spahn, în contextul în care Berlinul este îngrijorat de creşterea infectărilor, iar Franţa a depăşit acest prag marţi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Mai bine de un german din doi (50,2%, adică 41,8 milioane) beneficiază de o protecţie vaccinală completă, iar 61,1% (50,85 milioane) dintre cetăţeni au fost vaccinaţi cu cel puţin o doză. Cu cât se vor vaccina mai multe persoane, acum, cu atât toamna şi iarna vor fi mai sigure!”, scrie într-un mesaj postat pe Twitter Jens Spahn.

Campania de vaccinare anticovid, lansată în decembrie, are un ritm mai puţin susţinut în ultima vreme, în pofida faptului că dozele de vaccin anticovid sunt suficiente.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Drumul rămas este încă lung până la vaccinarea a 80% din populaţie - pragul vizat de către autorităţi în vederea atingerii unei imunităţi colective.

RESTRICŢII VIZÂND NEVACCINAŢII, ÎN DEZBATERE ÎN GERMANIA

Din cauza unor temeri cu privire la un nou val al epidemiei, cauzat de contagiozitatea mare a variantei indiene (delta) a SARS-CoV-2, Germania dezbate cu privire la felul cum să convingă - fără să constrângă - persoanele reticente să se vaccineze împotriva covid-19.

Mai multe voci - inclusiv mâna dreaptă a Angelei Merkel Helge Braun - au sugerat recent să se impună restricţii persoanelor nevaccinate în cazul unei ”explozii” a contaminării.

Asemenea măsuri fac polemică în Germania, o ţară foarte ataşată libertăţilor individuale, în care vaccinarea nu este obligatorie, ci puternic recomandată.

Guvernul a reafirmat săptămâna aceasta că nicio obligaţie - nici măcar parţială, ca în Franţa, a vaccinării personalului medical - nu va fi implementată.

Angela Merkel anunţa încă de la jumătatea lui iulie că mizează pe ”voinţa” populaţiei şi nu pe obligaţia vaccinării.

Germania a implementat până în prezent o politică foarte prudentă în gestionarea epidemiei covid-19 şi a menţinut mult timp numeroase restricţii.

Multe dintre aceste restricţii au fost ridicate, însă pentru a merge la cinema sau în anumite restaurante, populaţia este necesar să dovedească faptul că este imunizată, fie prin vaccinare, fie prin vindecare, iar persoanele nevaccinate trebuie să prezinte un test negativ.

Miercuri, Institutul Robert Koch a înregistrat 2.768 de cazuri de covid-19 în 24 de ore, iar incidenţa a crescut la 15 la 100.000 de locuitori în şapte zile, după ce se afla la cinci la 100.000 de locuitori la începutul lui iulie.

Varianta indiană (delta) a SARS-CoV-2 este vinovată, în prezent, de peste 80% dintre infectările noi în Germania.

50,5% DINTRE FRANCEZI, VACCINAŢI

Pe de altă parte, peste un francez din doi (50,5% din populaţie) a fost vaccinată complet anticovid în Franţa, a anunţat marţi  seara Direcţia Generală a Sănătăţii (DGS).

Francezii care au fost vaccinaţi cu vaccinurile anticovid Moderna, AstraZeneca sau Pfizer - cu o doză în cazul în care s-au vindecat de covid-19 sau cu o doză de vaccin Janssen sunt consideraţi ca dispunând de o ”schemă de vaccinare completă”.

”De la începutul campaniei de vaccinare în Franţa, 40.719.515 de persoane au  fost vaccinate cu cel puţin o doză (adică 60,4% din populaţie), iar 34.026.476 de persoane au fost vaccinate complet (adică 50,5% din populaţia totală”, a anunţat într-un comunicat DGS.

Pragul vaccinării cu cel puţin o doză a 40 de milioane de francezi a fost depăşit luni, cu o întârziere faţă de calendarul iniţial.

Guvernul francez vizează de-acum vaccinarea a 50 de milioane de persoane cu cel puţin o doză de vaccin anticovid până la sfârşitul lui august.

În urma unei intensificări a pandemiei, cu peste 20.000 de cazuri de covid-19 pe zi frecvent, Parisul continuă cursa vaccinării anticovid şi ţinteşte persoanele cele mai fragile şi mai ezitante.

 Are loc însă ”o decorelare între spitalizări şi diagnostice”, a subliniat marţi ministrul francez al Sănătăţii Olivier Véran.

Mulţumită vaccinării, explică el, ”sunt mai puţini pacienţi spitalizaţi cu forme grave de covid-19 în ţara noastră decât erau în valurile precedente, la un număr de contaminări identic”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.