Fosta preşedintă a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, şi-a început discursul la Convenţia Naţională Democrată prin promovarea realizărilor administraţiei Biden-Harris, menţionând crearea de locuri de muncă, extinderea creditului fiscal pentru copii şi legislaţia privind clima, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Şi ştiu că vicepreşedintele Harris este pregătit să ne ducă pe noi culmi”, a adăugat Pelosi. Pelosi a descris-o pe Harris ca fiind „o persoană cu o credinţă profundă, care se reflectă în grija şi serviciul său pentru comunitate” şi a adăugat că, din punct de vedere politic, vicepreşedintele este „isteţ şi strategic în câştigarea unor alegeri dificile”.

Fosta purtătoare de cuvânt a declarat, de asemenea, că a fost „o onoare” să lucreze cu candidatul la funcţia de vicepreşedinte Tim Walz în Congres, lăudând victoria acestuia într-un district roşu şi aplaudându-l pentru că a votat în favoarea Affordable Care Act.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Pelosi a subliniat, de asemenea, că atacul din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului SUA a arătat clar că „democraţia noastră este la fel de puternică ca şi curajul şi angajamentul celor cărora le-a fost încredinţată îngrijirea sa”.

”Şi trebuie să alegem lideri care cred în alegeri libere şi corecte, care respectă transferul paşnic de putere”, a spus Pelosi. ”Alegerea nu putea fi mai clară. Aceşti lideri sunt vicepreşedintele Kamala Harris şi guvernatorul Walz”, a adăugat ea. 

În ciuda faptului că a ales să nu candideze pentru realegerea în funcţia de lider după alegerile intermediare din 2022, Pelosi - singura femeie care a ocupat funcţia de preşedinte al Camerei Reprezentanţilor - rămâne în continuare o figură influentă în Partidul Democrat.

 
Congresista din California, care are o relaţie de zeci de ani cu preşedintele Joe Biden, s-a numărat printre legislatorii de profil înalt care erau îngrijoraţi de viabilitatea campaniei sale.  
 
Pelosi i-a spus în privat lui Biden că sondajele arată că nu îl poate învinge pe fostul preşedinte Donald Trump, candidatul republican, iar candidatura sa ar putea distruge şansele democraţilor de a recâştiga Camera Reprezentanţilor, a relatat anterior CNN. Biden s-a retras din cursă câteva zile mai târziu.  
 
Pelosi l-a sprijinit, de asemenea, pe Walz, care s-a impus printre ceilalţi candidaţi la funcţia de vicepreşedinte. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.