Patru persoane au fost ucise prin împuşcare într-un tren a periferia oraşului Chicago, în nordul Statelor Unite, anunţă poliţia locală, care precizează că a arestat un suspect, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Poliţia, alertată printr-un apel telefonic la serviciile de urgenţă luni, o zi liberă în Statele Unite, a anunţat că a găsit patru victime la staţia Forest Park, punctul terminus al liniei albastre.

Trei dintre victime aufost declarate moarte la sosirea salvatorilor, iar a patra amurit la spital.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

”Victimele erau toate pasageriale acestui tren”, a anunţat într-o conferinţă de presă adjunctul şefului Poliţiei din Forest Park, Christopher Chin.

Un suspect a fost identificat cu ajutorul camerelor de supraveghere video şi a fost arestat luni dimineaţa (ora locală).

”S-a găsit o armă”, a subliniat el.

Statele Unite înregistrează o mortalitate prin arme de foc fără pereche în celelate ţări dezvoltate.

Acest fenomen se explică prin proliferarea armelor individuale. Un adult din trei deţine cel puţin o armă, iar aproape un adult american din doi trăieşete într-o gospodărie în care se află o armă.

În iunie, medicul-şef al Statelor Unite Vivek Murthy a proclamat violenţa prin arme de foc drept o ”criză de sănătate publică”.

Violenţa prin arme de foc a devenit din 2020, sublinia el, prima cauză a deceselor în rândul copiilor şi adolescenţilor americani, urmată de accidentele rutiere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.