Un bărbat a deschis focul sâmbătă seara la ziua de naştere a unui vecin, într-un mic sat din regiunea franceză Allier, ucigând trei persoane înainte de a întoarce arma împotriva sa, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anchetatorii lucrează pentru a înţelege "cum şi de ce" s-a întâmplat la această tragedie la petrecerea de familie organizată în cătunul Vozelle, o comunitate la vest de Vichy, cu ocazia celei de-a douăzecea aniversări a unui tânăr, potrivit informaţiilor obţinute de la prefectura Allier.

Sâmbătă, în jurul orei 21.30, un vecin care nu participa la petrecerea de aniversare a apărut pe o alee care leagă locuinţa sa de casa în care avea loc petrecerea şi a deschis focul, a declarat pentru AFP procurorul din Moulins, Jérôme Piques.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
18 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, Philip Morris, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Tânărul sărbătorit, tatăl său şi un invitat au murit. Potrivit prefecturii, patru persoane au fost, de asemenea, rănite şi cincisprezece persoane care "au asistat la evenimente" au primit "consiliere psihologică" după tragedie. Răniţii nu sunt în pericol de moarte. Victimele au fost spitalizate la Vichy, potrivit lui Eric Neveu, procurorul general din Cusset.

"Ipoteza cea mai probabilă este că, după ce a tras, agresorul a întors arma spre el", a declarat Piques.

"Este un şoc pentru toată lumea.... Nu ştim ce declanşează faptul că cineva îşi pierde aşa controlul şi trece la acţiune", a declarat duminică dimineaţă pentru AFP Michel Marien, primarul din Espinasse-Vozelle. "Era un vecin, da, dar un vecin îndepărtat. A existat o relaţie între ei? Nu a existat? Nu ştiu", a adăugat alesul satului care are circa o mie de locuitori.

Atacatorul, care a folosit un pistol cu bile, nu avea antecedente penale, a declarat procurorul, care a adăugat că nu a existat niciun schimb de focuri, ci doar el a tras. Potrivit unei surse apropiate cazului, autorităţile au găsit doar dovezi de neplată a unei pensii alimentare în trecutul acestui bărbat, născut în 1970.

"Toată lumea îşi pune întrebări despre trecutul" acestui bărbat şi dacă a existat un "factor alcool-medicamente" în acţiunile sale, a mai spus sursa.

Alerta a fost dată în momentul în care acesta ar fi tras asupra şoferilor aflaţi pe şosea, dar "cronologia evenimentelor urmează să fie verificată", potrivit aceleiaşi surse.

Pompierii şi membrii serviciului medical de urgenţă din Allier, precum şi forţele de securitate, "au fost mobilizaţi imediat". Prefectul din Allier, Pascale Trimbach, a declarat pentru AFP că "resurse foarte importante", inclusiv pompieri şi jandarmi, au fost trimise la faţa locului.

Publicul prezent la sărbătoarea satului, care avea loc cu un foc de artificii alături de petrecerea privată unde au avut loc împuşcăturile, a fost ţinut la faţa locului.

În micul sat, sala polivalentă a fost deschisă pentru a înfiinţa o unitate de urgenţă medicală şi psihologică care să primească rudele şi vecinii, dar ulterior un jurnalist AFP a constatat că operaţiunea a fost suspendată în cursul nopţii, iar satul a revenit la calmul său obişnuit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.