Patru milioane de copii dezvoltă astm în fiecare an ca rezultat al poluării aerului de la maşini şi camioane, echivalentul a 11.000 de cazuri noi în fiecare zi, arată un nou studiu, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Majoritatea cazurilor noi se înregistrează în locuri în care poluarea este sub limita impusă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), astfel că aerul toxic este mai dăunător decât s-ar fi crezut.
 
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Copiii nu sunt afectaţi doar în India şi China, unde nivelul poluării este în mod special ridicat. Ei sunt afectaţi şi în oraşe din Australia şi Marea Britanie din cauza poluării create de trafic.
 
Kuweitul are cea mai mare rată de noi cazuri de astm la copii din cauza poluării create de trafic, fiind urmată în clasament de Arabia Saudită, Canada, Taiwan şi Bahrain.
 
New York şi Los Angeles din SUA se clasează între primele zece oraşe cu cele mai multe cazuri dintre cele 125 analizate. Copiii sunt în mod special vulnerabili la aerul toxic iar expunerea îi poate lăsa cu plămâni subdezvoltaţi.
 
Studiul, publicat în jurnalul Lancet Planetary Health, este prima analiză la nivel global privind impactul poluării din trafic asupra astmului.
 
Oraşul cu cele mai multe cazuri de astm Lima din Peru, fiind urmat de Shanghai (China), Bogota (Columbia), Beijing (China) şi Tianjin (China).
 
Principalul poluant, dioxidul de nitrogen, este produs în mare parte de vehiculele diesel, multe dintre ele emiţând cu mult mai mult decât este permis, chiar şi după scandalul Dieselgate.
 
„Îmbunătăţirea accesului către forme mai curate de transport, precum transportul public electric, mersul pe bicicletă şi mersul pe jos, ar reduce nivelul de astm şi ar îmbunătăţi condiţia fizică”, a declarat profesoara Susan Anenberg de la Universitatea George Washington.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.