Parlamentarii ruşi au sărit în apărarea fostului consilier pentru securitate naţională al preşedintelui american Donald Trump, Michael Flynn, care şi-a dat demisia după ce s-a aflat că a minţit oficiali de la Casa Albă, inclusiv pe vicepreşedintele Mike Pence, privind contactele sale cu ambasadorul rus la Washington, relatează Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Konstantin Kosacev, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a camerei superioare a Parlamentului rus, a scris pe Facebook că demiterea consilierului pentru securitate naţională pentru contactele sale cu Rusia “nu este numai paranoia, ci ceva mai grav”.

El a sugerat că lui Trump i-a fost forţată mâna şi că administraţia sa a fost “infectată” cu un sentiment antirus, scrie Reuters.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

“Fie Trump nu şi-a câştigat independenţa necesară şi, în consecinţă, îi este forţată mâna, nu fără succes, fie rusofobia a infectat şi noua administraţie, de la vârf la bază”, a subliniat oficialul.

Omologul lui Kosacev din Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus, Aleksei Puşkov, a avertizat pe Twitter că “nu Flynn a fost cel vizat, ci relaţiile cu Rusia”.

Flynn a demisionat după ce presa a scris că Departamentul de Justiţie a avertizat administraţia Trump, luna trecută, că oficialul nu a spus adevărul autorităţilor în legătură cu discuţiile sale cu ambasadorul rus şi ar putea fi vulnerabil la şantaj din partea Moscovei.

Miercuri, Flynn a negat că a discutat despre sancţiuni cu ambasadorul rus, dar joi a revenit asupra acestei negări, prin intermediul unui purtător de cuvânt.

Consilierul “a spus că, deşi nu îşi aminteşte să fi discutat sancţiunile, nu poate fi sigur că subiectul nu a fost ridicat în discuţie”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Casa Albă a anunţat luna trecută că Michael Flynn a avut numai două discuţii telefonice cu Ambasadorul rus la Washington, dar trei surse citate de Reuters sub acoperirea anonimatului au declarat că Flynn a avut cinci discuţii telefonice cu diplomatul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.