Un tribunal din Florenţa a pronunţat miercuri condamnări de trei ani, două luni şi 15 zile închisoare pentru Tiziano Renzi şi Laura Bovoli, părinţii fostului premier Matteo Renzi, într-un dosar legat de emiterea de facturi false, relatează agenţia ANSA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi soţi s-au confruntat cu acuzaţii de faliment fraudulos în urma prăbuşirii a două mici întreprinderi cooperative şi de emitere de facturi false pe numele unei a treia societăţi.

Matteo Renzi, fost lider al Partidului Democrat (PD), de centru-stânga, este în prezent preşedintele formaţiunii centriste Italia Viva (IV). El a fost premier al Italiei între 2014 şi 2016 şi este senator reprezentând Florenţa din 2018.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Părinţii lui Renzi au mai fost acuzaţi că au folosit două firme, ai căror administratori ar fi fost de facto, pentru a creşte cifra de afaceri a societăţii familiale Eventi 6, conducându-le ulterior la faliment şi omiţând asttfel plata impozitelor - acuzaţii negate de cuplu. Instanţa i-a achitat miercuri pe Renzi şi Bovoli de acuzaţiile de faliment fraudulos. De asemenea, sora fostului premier, Matilde Renzi, a fost achitată în procesul care a pornit de la falimentul societăţilor Marmodiv, Delivery Service şi Europe Service, toate legate de Eventi 6 Srl deţinută de părinţii lui Renzi.

Procurorul Luca Turco ceruse în rechizitoriul său din decembrie 2023 o pedeapsă de cinci ani pentru fiecare dintre Tiziano Renzi şi Laura Bovoli şi de 10 luni pentru Matilde Renzi. Procurorul solicitase, de asemenea, pedepse cuprinse între 1 an şi 4 ani şi 8 luni pentru alţi şapte inculpaţi, reaminteşte Rai News.   

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.