Numărul contaminărilor cu SARS-CoV-2, la nivel mondial, a depăşit 100 de milioane, la mai puţin de trei luni după ce a fost atins pragul de 50 de milioane de cazuri, potrivit datelor compilate de Universitatea Johns Hopkins.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

După un an de când oraşul Wuhan şi provincia Hubei din China erau plasate în carantină, noi tulpini ale coronavirusului, identificate în Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud, provoacă îngrijorări la nivel mondial.

În urmă cu două luni, au fost aprobate pentru utilizare de urgenţă vaccinuri dezvoltate de mai multe companii, însă au apărut deja probleme privind livrarea lor şi, astfel, este întârziată imunizarea.

Numărul cazurilor de Covid-19 este de 100,2 milioane, iar cel al deceselor asociate înregistrat până în prezent, de 2,15 milioane.

Statele Unite continuă să reprezinte, la exact un an de la depistarea primului caz, cea mai afectată ţară din lume, cu mai mult de 25,4 milioane de contaminări şi 425.119 decese asociate.

India urmează, cu peste 10,6 milioane de cazuri şi mai mult de 153.700 de decese asociate, iar pentru Brazilia au fost înregistrate 8,9 milioane de cazuri şi peste 218.800 de decese asociate.

În Europa, Marea Britanie este cea mai afectată naţiune, cu 3,7 milioane de cazuri şi peste 100.300 de decese. Îi urmează Franţa (3,1 milioane de cazuri), Spania (2,6 milioane) şi Italia (2,4 milioane).

România a înregistrat, de la începutul pandemiei, conform datelor universităţii americane, 715.438 de contaminări şi 17.938 de decese asociate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.