Curtea Supremă din Pakistan a decis că nu există suficiente dovezi de corupţie pentru îndepărtarea lui Nawaz Sharif din funcţia de premier al ţării, în urma scandalului Panama Papers şi a ordonat o anchetă aprofundată în transferurile de bani, relatează BBC News.
Aproximativ 1.500 de ofiţeri de poliţie au fost desfăşuraţi în jurul sediului instanţei din Islamabad. Manifestanţii care s-au strâns în apropiere au cerut demisia şefului Guvernului, scandând „Pleacă, Nawaz, pleacă, Nawaz!”.
Doi dintre cei cinci membri ai instanţei au votat împotriva premierului, iar ceilalţi trei votând pentru o anchetă aprofundată.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Anchetatorii se vor concentra în continuare pe a verifica modul în care membrii familiei au transferat bani în Qatar.
Primele semne de întrebare privind afacerile familiei Sharif au apărut când numele a trei dintre copiii săi au apărut în scandalul Panama Papers. Sharif şi familia sa au negat orice ilegalităţi şi au afirmat că acuzaţiile sunt motivate politic.
Cazul a ajuns în ultimele luni pe primele pagini ale ziarelor, pe fondul previziunilor că va decide viitorul premierului.
Curtea Supremă a decis să ancheteze conturile lui Sharif din străinătate la sfârşitul anului trecut, după ce liderul de opoziţie Imran Khan a ameninţat cu proteste de stradă.
Investigaţia s-a concentrate pe fondurile folosite la achiziţia unei proprietăţi la Londra, folosind companii offshore.
Fiica lui Sharif, Maryam, considertă o stea în ascensiune pe scena politică, şi fiii săi Hasan şi Hussein, sunt implicaţi în acuzaţii.
Sharif susţine că a obţinut averea legal. Potrivit lui, apartamentul din Londra a fost cumpărat prin investiţii în companii deţinute de familia regală din Qatar, Însă criticii săi au sugerat că a folosit companii offshore pentru a spăla bani obţinuţi ilegali şi pentru a evita taxele.
Aşa-numitele Panama Papers – 11 milioane de documente secrete obţinute de la casa de avocatură din Panama Mossack Fonseca – au scos la lumină activităţile financiare offshore ale liderilor politici din economice din întreaga lume.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...