Palestinienii au declarat sâmbătă că un atac israelian a ucis cel puţin 22 de persoane într-o şcoală care adăposteşte persoane strămutate din sudul oraşului Gaza, în timp ce armata israeliană a declarat că atacul a vizat un centru de comandă al grupării militante Hamas, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Ministerul Sănătăţii din Gaza a declarat că majoritatea celor ucişi au fost femei şi copii. Biroul de presă al guvernului Hamas a declarat că printre morţi se numără 13 copii şi şase femei.

Armata a spus că a lovit un centru de comandă al Hamas încorporat în complexul care anterior a servit drept şcoală, repetând acuzaţia că grupul foloseşte facilităţi civile în scopuri militare. Hamas neagă asta.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Imaginile Reuters de la faţa locului au arătat pereţi explodaţi, mobilier distrus şi ars şi găuri în tavanul unei camere, în timp ce oamenii încercau să salveze ceea ce puteau din bunuri.

”Femeile şi copiii lor stăteau pe terenul de joacă al şcolii, copiii se jucau şi brusc două rachete i-au lovit”, a spus un martor, Said Al-Malahi.

Unii dintre morţi au fost înfăşuraţi în pături şi duşi cu cărucioare cu măgari, în timp ce ambulanţele au transferat alte cadavre.

”Nu am putut suporta, nu am văzut niciun bărbat care să fie rănit, erau toţi femei şi copii, lăsaţi ţările arabe să se bucure, lăsaţi-le să se bucure şi să aplaude pentru (prim-ministrul israelian Benjamin) Netanyahu şi Statele Unite ale Americii.”, a spus un alt martor ocular, Ahmed Azzam, întristat că vecinii regionali nu adoptau o linie mai dură împotriva Israelului.

MEDICI UCIŞI

În Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, Ministerul Sănătăţii din Gaza a declarat că patru lucrători din domeniul sănătăţii au fost ucişi de un atac israelian care a lovit depozitele ministerului.

Echipajele de la ambulanţă nu au putut ajunge la morţi sau să îi trateze pe răniţi, a adăugat acesta.

Într-o declaraţie, armata israeliană a declarat că forţele, care operează în Rafah din mai, au ucis zeci de militanţi în ultimele săptămâni şi au demontat infrastructura militară şi puţurile de tunel.

Cererea Israelului de a păstra controlul liniei de frontieră de sud dintre Rafah şi Egipt a fost un punct major de blocaj în eforturile internaţionale de a încheia un acord de încetare a focului.

Hamas spune că se concentrează pe un acord pentru a pune capăt războiului şi a scoate forţele israeliene din Gaza, în timp ce Israelul spune că războiul se va putea termina doar odată ce Hamas este eradicată.

Un alt punct de conflict a fost specificul unui schimb de ostatici israelieni cu prizonieri palestinieni detinuti de Israel.

Acest război din conflictul israeliano-palestinian vechi de zeci de ani a fost declanşat pe 7 octombrie, când Hamas a atacat Israelul, ucigând 1.200 de oameni şi luând aproximativ 250 de ostatici, potrivit bilanţurilor israeliene.

Atacul ulterior al Israelului asupra enclavei a ucis peste 41.000 de palestinieni, potrivit ministerului local al sănătăţii, şi a strămutat aproape întreaga populaţie de 2,3 milioane de oameni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.