Şeful diplomaţiei din Ungaria, Peter Szijjarto, aflat luni în vizită în Tunisia, nu s-a ferit să critice politica Bruxelles-ului şi a declarat că viitoarea preşedinţie ungară a UE se va desfăşura într-o perioadă plină de pericole, iar dintre acestea, presiunea migraţiei asupra continentului european este, poate, cea mai importantă, relatează MTI.
În loc să finanţeze ONG-urile care transportă migranţi, Bruxelles-ul ar trebui să finanţeze dezvoltarea gărzilor de coastă în Africa de Nord, a declarat ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, Péter Szijjártó, după întrevederea cu preşedintele Tunisiei, Kais Said.
Potrivit lui Szijjártó, situaţia este agravată de faptul că oficialii de la Bruxelles duc în prezent o politică pro-migraţie, ceea ce este rău atât pentru Europa, cât şi pentru Africa de Nord, deoarece imigraţia ilegală reprezintă o ameninţare atât pentru ţările de tranzit, cât şi pentru ţările de destinaţie. „Pentru a putea acţiona eficient împotriva migraţiei, la Bruxelles ar fi necesare două schimbări. În primul rând, trebuie să încetăm finanţarea ONG-urilor care cooperează cu traficanţii de persoane şi transportă migranţi”, a declarat ministrul maghiar. „Aceste ONG-uri transportă migranţi pe Marea Mediterană, cooperează cu traficanţii de persoane şi aduc imigranţi ilegali în Europa – pentru bani”, a acuzat şeful diplomaţiei de la Budapesta. „În locul finanţării acestor ONG-uri care transportă migranţi, ar trebui finanţată garda de coastă din ţările din Africa de Nord”, a continuat politicianul maghiar.
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Întrucât populaţia din Africa va creşte cu 750 de milioane de persoane în următorii 20 de ani, sunt necesare programe semnificative de dezvoltare economică, a atras atenţia Péter Szijjártó. În absenţa acestora, dacă Europa lasă singură Africa, în următorii ani şi în deceniile care vin Europa se va confrunta cu provocări umanitare şi de securitate care nu vor putea fi gestionate, a avertizat oficialul maghiar, care de la Tunis a plecat spre Duşanbe, capitala Tadjikistanului.
Ungaria se pregăteşte să preia preşedinţia Consiliului UE începând cu 1 iulie.
Urmărirea rapoartelor speciale ale Curţii de Conturi Europene va reprezenta o sarcină importantă a preşedinţiei ungare a UE - în domenii precum gestionarea cauzelor fundamentale ale migraţiei, inteligenţa artificială, etichetarea alimentelor sau securitatea aprovizionării cu gaze a Uniunii, a anunţat luni ministrul ungar responsabil cu afacerile Uniunii Europene, János Bóka. Politicianul a scris pe Facebook că a discutat cu Tony Murphy, preşedintele Curţii Europene de Conturi, despre priorităţile preşedinţiei ungare şi despre rapoartele aferente Curţii de Conturi.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.