Universitatea Oxford a anunţat duminică faptul că a început să vaccineze voluntari cu un vaccin AstraZeneca împotriva variantei sud-africane (beta) a SARS-Cov-2, în cadrul unor teste clinice în vederea măsurării eficienţei acestuia, relatează AFP.
Aproximativ 2.250 de participanţi urmează să fie recrutaţi în Regatul Unit, Africa de Sud, Brazilia şi Polonia, în cadrul fazelor II şi III ale acestor teste clinice, precizează într-un comunicat universitatea.
Acest vaccin-candidat foloseşte aceeaşi tehnică - cu ”vector viral” - ca vaccinul AstraZeneca-Oxford utilizat în prezent în lume.
”Testarea unor doze de rapel ale vaccinului care există şi ale unor vaccinuri împotriva noilor variante este importantă pentru a ne asigura că suntem cât mai bine pregătiţi să păstrăm un avans împotriva pandemiei (covid-19), în cazul în care folosirea acestora se dovedeşte necesară”, declară profesorul Andrew Pollard, directorul Oxford Vaccine Group.
Date provizorii ale acestor teste clinice urmează să fie făcute publice ulterior, anul acesta. Ele sunt supuse unor reglementări în vederea evaluării, în cadrul unei proceduri accelerate, se arată în comunicat.
Guvrnul britanic a lansat în mai teste clinice, pe care le-a prezentat drept primele în lume, cu privire la reacţia imunitară declanşată de o a treia doză de vaccin împotriva covid-19, în vederea unei campanii de rapel în Regatul Unit - care înregistrează un val de contaminări cu varianta indiană (delta) a SARS-Cov-2, devenită dominantă.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...