Disidenta rusă Saşa Skoşilenko, eliberată în cadrul ultimului schimb de deţinuţi între Rusia şi Statele Unite, vrea să se căsătorească cu partenera sa, relatează Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

La câteva săptămâni după ce a sosit la Koblenz, artista, o opozantă aprigă a Războiului din Ucraina, a cerut-o în căsătorie pe vechea sa parteneră Sonia Subbotina - o uniune care este posibilă, în contextul în care Germania recunoaşte căsătoria între persoane de acelaşi sex.

”Cunosc numeroşi parteneri ai deţinuţilor politici. Este vorba în principal de femei care-şi aşteaptă soţul sau partenerul. Adesea, ele se căsătoresc în centrul de detenţieprovizoriu sau în colonia penitenciară. Acest lucru este posibil, iar asta le dă dreptul la vizite lungi, la apeluri telefonice, la vizite scurte, pentru că ele au un anumit statut în ochii autorităţilor. Noi nu am avut niciodată această oportunitate, bineînţeles”, declară Sonia Subbotina, partenera Saşei Skoşilenko.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Preşedintele rus Vladimir Putin a exclus orice posibilitate a căsătoriei între persoane de acelaşi sex prin Constituţie, la realegerea sa, în 2020.

Una dintre clauzele acestei revizuiri constituţionale prevede că o căsătorie nu poate fi oficiată decât între un bărbat şi o femeie.

Această legislaţie nu li se mai aplică acum Saşei Skoşilenko şi partenerei sale.

Opozanta rusă a fost încarcerată timp de aproape doi ani după ce a fost arestată în marja unei manifstaţii, la Sankt Petersburg, la doar câteva săptămâni după invazia Ucrainei, în februarie 2022.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.