Peste 30.000 de persoane, majoritatea sirieni, au trecut în Siria din Liban în ultimele 72 de ore, a anunţat vineri agenţia ONU pentru refugiaţi, pe fondul intensificării conflictului dintre Israel şi Hezbollah.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Aproximativ 80% dintre persoanele care au făcut traversarea au fost sirieni şi aproximativ 20% libanezi, a declarat Gonzalo Vargas Llosa, reprezentantul UNHCR în Siria.

"Ei trec dintr-o ţară aflată în război într-una care de 13 ani se confruntă cu o situaţie de criză conflictuală", a declarat Vargas Llosa. „Va trebui să vedem în următoarele câteva zile câţi mai fac acest lucru”.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Libanul găzduieşte aproximativ 1,5 milioane de sirieni care au fugit de războiul civil din ţara lor.

Ministrul de externe al Israelului a respins apelurile globale pentru o încetare a focului cu gruparea Hezbollah, susţinută de Iran, şi a continuat atacurile aeriene care, în această săptămână, au sporit temerile privind un război regional.

Conflictul dintre forţele israeliene şi Hezbollah, puternic înarmat, este cel mai grav din ultimii 18 ani şi face parte din consecinţele regionale ale războiului din Gaza.

În total, mai mult de 200 000 de persoane din Liban au fost dezrădăcinate de conflict, a declarat coordonatorul umanitar al ONU în Liban.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.