Prima fază a campaniei de vaccinare antipolio în Fâşia Gaza s-a încheiat cu succes şi a permis administrarea unei prime doze unui număr de aproape 200.000 de copii în centrul enclavei palestiniene, anunţă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Boala s-a răspândit într-o Fâşie Gaza în ruine, în care majoritatea celor 2,4 milioane de locuitori au fost obligaţi să fugă din propriile case din calea ofensivei israeliene şi să refugieze adesea în locuri înghesuite şi insalubre.

După descoperirea primului caz de poliomielită în Fâşia Gaza din ultimii 25 de ani, o campanie la scară mare a început duminică, după ce primele vaccinări au avut loc sâmbătă, pe timpul unot ”pauze umanitare” în confruntările armate.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Operaţiunea vizează vaccinarea a peste 640.000 de copii în teritoriul asediat şi devastat de aproape 11 luni de război, iar prima fază - în centrul enclavei - a vaccinat 187.000 de copii, potrivit OMS.

”Suntem recunoscători angajamentului tuturor familiilor, profesioniştilor din sănătate şi vaccinatorilor care au făcut din această fază a campaniei un succes, în pofida condiţiilor rele din Fâşia Gaza”, a salutat miercuri pe X directorul OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus.

”Cerem ca oauzele umanitare să continue să fie respectate. Vom continua să îndemnăm la un armistiţiu”, cere el.

OMS a estimat că urma să vaccineze aproape 157.000 de copii în vârstă de până la zece ani în centrul Fâşiei Gaza, după care a recunoscut că ”probabil a subestimat populaţia care se află în aceste zone”.

Peste 500 de echipe - în total aproape 2.200 de profesionişti în domeniul sănătăţii şi lucrători sociali - au participat la această operaţiune.

Vaccinurile au fost administrate în 143 de locuri.

Campania la scară mare s-a încheiat în centrul Fâşiei Gaza, însă OMS anunţă că vaccinări continuă în patru  instituţii de sănătate în următoarele zile, ”pentru a se asigura că niciun copil din zonă nu a fost uitat”.

OMS urmează să înceapă joi altă operaţiune de vaccinare - de această dată în sudul Fâşiei Gaza -, unde estimează că urmează să vaccineze 340.000 de copii în patriu zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.