O tânără, Victoria Thomas Bowen, în vârstă de 25 de ani a fost inculpată miercuri în Regatul Unit cu privire la agresiune, după ce a aruncat cu milkshake în candidatul antimigraţie Nigel Farage, în timpul unei plimbări, după lansarea campaniei acestuia în alegerile legislative, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La câteva ore după ce şi-a anunţat candidatura, Nigel Farage, o figură a dreptei dure britanice şi un mare apărător al Brexitului, a fost primit în oraşul balnear Clacton-on-Sea (sud-est) cu strigăte de ”te iubim Nigel”, dar şi cu acest jet de milkshake de bananne.

Potrivit poliţiei locale, Victoria Thomas Bowen, în vârstă de 25 de ani, a fost inculpată şi urmează să se înfăţişezse în justiţie la 2 iulie, cu două zile înainte de alegeri.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

PRIMA BAIE CU MILKSHAKE ÎN 2019

Aceasta nu este prima oară când Nigel Farage, în vârstă de 60 de ani, este luat ca ţintă cu un milkshake.

În 2019, un bărbat a fost condamnat la 150 de ore de muncă în folosul comunităţii după ce a aruncat cu un milkshake de banane şi caramel sărat, în plină campanie a alegerilor europene, ultimele la care Regatul Unit a luat parte înainte de Brexit.

Inculpatul a fost condamnat la plata sumei de 350 de lire sterline (391 de euro) reprezentând cheltuieli de curăţătorie ale şefului de atunci al Partidului Brexitului.

În acel an, Nigel Farage a obţinut o victorie zdrobitoare în alegerile europene, cu un scor de 31,6%, devansând cu mult Partidul Conservator (Tories) al premierului demisionar atunci Theresa May, care s-a clasat pe locul cinci cu 9% dintre voturile exprimate.

ALES ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN PÂNĂ ÎN 2020

Cuvântul ”milkshaking” - care desemnează aruncarea unui milkshake asupra unei personalităţi publice - a fost recunoscut de către Dicţionarul Collins în acelaşi an, când au avut loc mai multe incidente de acest fel.

Nigel Farage - care candidează a opta oară în alegerile legislative britanice - nu a reuşit să se facă ales în Camera Comunelor.

Acest eurofob a fost ales însă din 1999 şi până în 2020 în Parlamentul European (PE).

Partidul său, Reform UK, ar putea să-i priveze pe conservatorii premierului Rishi Sunak de mandate preţioase, în contextul în care sondajele creditează o victorie foarte largă opoziţia laburistă, condusă de către Keir Starmer.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.