Medici englezi erau îngrijoraţi din cauza intensificării unei infecţii care se transmite sexual şi care cauzează necroze la nivelul părţilor genitale, relatează Yahoo! News.
După sifilis, gonoree şi chlamydia, granulomul inghinal - denumit şi donovanoza - provoacă îngrijorări.
Această infecţie cu transmitere sexuală - cauzată de bacteria Klebsiella Granulomatis - provoacă leziuni pe părţile genitale ale persoanelor care o contractează.
Din cauza unor simptome impresionante, infecţia a fost supranumită ”mâncătoare de carne”.
Semnalul de alarmă este tras de către medici din Anglia.
Tabloidul The Sun publică date oficiale, potrivit cărora 19 cazuri au fost înregistrate în 2016, 30 în 2019, o scădere în 2020, probabil din cauza carantinei, şi o creştere în 2021.
”Aceste date sugerează că donovanoza - care era considerată anterior limitată la locuri precum India, Brazilia şi Noua Guinee - este tot mai frecevntă în Regatul Unit”, avertizează doctorul obstetrician şi ginecolog Shree Datta.
Simptomele apar de obicei la una până la 12 săptămâni de la infectare.
”Prmul simptom este apariţia unui nodul roşu şi dureros care se lărgeşte uşor şi formează o masă rotundă, în relief (granulom)”, declară Manuel MSD.
După ce se rupe granulomul apare o ulceraţie care miroase urât, în apropiere de penis, scrot sau zona inghinală la bărbaţi sau în apropiere de vulvă sau de vagin la femei.
Părţi ale feţei sau feselor pot, de asemenea, fi afectate.
Un pacient infectat şi diagnosticat poate fi înfrijit cu un tratament antibiotic. Starea bolnavului se poate îmbunătăţi într-o săptămână, însă leziunile pot reapărea.
Netratată, infecţia poate cauza moartea purtătorului.
Purtarea unui prezervativ este cel mai bun mijloc de prevenire a infecţiei ”care mănâncă carne”.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.