Un atac ucrainean cu dronă a avariat un feribot şi a ucis o persoană în portul Kavkaz din Rusia, în sudul regiunii Krasnodar, a declarat marţi guvernatorul regional Veniamin Kondratiev pe aplicaţia de mesagerie Telegram, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacul cu dronă a declanşat un incendiu în port care ulterior a fost stins, potrivit agenţiei RIA, care citează o sursă din serviciile de urgenţă.

Kievul nu a făcut deocamdată niciun comentariu.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Portul Kavkaz este situat pe o fâşie îngustă de pământ vizavi de peninsula Crimeea. Feriboturile cu baza aici ajută la conectarea continentului rus cu Crimeea, teritoriu ucrainean pe care Moscova l-a anexat ilegal în 2014.

Rusia face, de asemenea, exporturi de petrol şi cereale din acest port, peste Marea Neagră.

În luna mai, armata ucraineană a declarat că a lovit cu rachete terminalul petrolier al portului Kavkaz.

CITEȘTE ȘI Ucraina anunţă că rachetele sale au lovit un terminal petrolier din portul Kavkaz. Lovitura a făcut parte dintr-o operaţiune mai amplă, care a durat mai multe zile şi a vizat şi instalaţii energetice din Crimeea

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.