Echipajele speciale din Hong-Kong au dezamorsat cu succes o bombă despre care se crede că este din al doilea război mondial găsită „în condiţii periculoase” pe un şantier din centrul oraşului, scrie CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este al doilea dispozitiv de acest tip găsit în Hong-Kong în aceeaşi săptămână.

Aceasta a fost găsită la ora locală 11 dimineaţa, miercuri, 31 ianuarie şi se află în apropierea Centrului de Convenţii şi Expoziţii din Hong-Kong, acolo unde o altă bombă a fost dezamorsată duminică.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Autorităţile au anunţat joi că au dezamorsat cu succes a doua bombă după o operaţiune care a durat 24 de ore.

Descoperirea explozibilului a dus la închiderea mai multor drumuri şi poliţia a izolat zona din cartierul Wan Chai, unul dintre cele mai populate din oraş. Magazinele şi zonele pietonale au fost închise pentru public, de asemenea.

Poliţia a declarat că aproximativ 4000 de persoane au fost evacuate din zonă în timpul operaţiei.

Alick McWhirter, un ofiţer specializat în dezamorsarea bombelor, a declarat că noul dispozitiv găsit reprezintă acelaşi gen de bombă ca cea găsită duminică, dar a fost mai greu de operat pentru că avea detonatorul avariat.

„Bomba este într-o condiţie periculoasă, detonatorul este foarte avariat iar din cauza poziţiei bombei este foarte greu să avem acces cu echipamentul nostru”, a adăugat McWhirter.

După descoperirea unei alte bombe similare duminică, 1.500 de oameni au fost evacuaţi din zonă.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.