Moştenitorul tronului Iordaniei s-a căsătorit joi cu o tânără din cele mai importante familii de afaceri din Arabia Saudită, în cadrul unei ceremonii strălucitoare la care au participat membri ai familiilor regale de pe tot globul şi şefi de stat, scrie CNN.
De la prinţul şi prinţesa de Wales ai Marii Britanii până la prima-doamnă a SUA, Jill Biden, aproape 140 de invitaţi au sosit la Palatul Zahran din capitala iordaniană Amman pentru a-i vedea pe prinţul moştenitor Hussein bin Abdullah al II-lea, în vârstă de 28 de ani, şi pe logodnica sa, Rajwa Alseif.
Arhitectă saudită în vârstă de 29 de ani, absolventă a Universităţii Syracuse din New York, Alseif va fi cunoscută sub numele de Alteţa Sa Regală Prinţesa Moştenitoare a Iordaniei şi, când prinţul moştenitor va urca pe tron, titlul ei se va schimba în Regina Rajwa.
Mireasa este înrudită cu prinţul moştenitor al Arabiei Saudite şi conducătorul de facto, Mohammed bin Salman (MBS), prin mama sa, care provine din proeminenta familie Al-Sudairi.
Regele Salman al Arabiei Saudite este unul dintre aşa-numiţii "Şapte Sudairi", cei şapte fraţi ai regelui Abdulaziz şi Hussa bin Ahmed Al-Sudair, potrivit presei saudite.
Evenimentul a început dimineaţa, când regele şi regina Iordaniei au început să primească oaspeţii la Palatul Zahran. Forţele armate ale Iordaniei au cântat în timp ce participanţii au sosit pentru a saluta şi felicita familia regală.
Apoi, nunta s-a mutat într-un foişor din grădina palatului, unde cuplul şi taţii lor au semnat contractul de căsătorie în cadrul unei ceremonii islamice cunoscute sub numele de "Katb Al-Kitab" şi au făcut schimb de inele.
În afara palatului, mulţimea bucuroasă a aclamat şi a fluturat steaguri în aşteptarea cortegiului de maşini care îi transporta pe tinerii căsătoriţi pe un traseu de 10 kilometri prin capitală. Străzile au fost împodobite de câteva zile cu fotografii ale cuplului şi cu steagul iordanian.
Atât Iordania, cât şi Arabia Saudită se numără printre cei mai puternici aliaţi ai Washingtonului în Orientul Mijlociu. Iordania este custodele locurilor sfinte musulmane şi creştine din Ierusalim şi întreţine relaţii atât cu palestinienii, cât şi cu israelienii.
O putere petrolieră globală, legăturile dintre Riad şi SUA au fost tensionate în ultima vreme, mai exact din cauza politicilor petroliere ale regatului şi a relaţiei sale cu Rusia.
Legăturile dintre Arabia Saudită şi Iordania s-au dezgheţat recent, după ani de tensiuni. În timpul unei călătorii în Iordania anul trecut, MBS a fost citat de presa saudită spunând că este dornic să "ducă relaţiile (cu Iordania) într-o nouă fază".
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.