Numărul deceselor provocate de coronavirus din Statele Unite ar putea ajunge la 200.000, a avertizat duminică cel mai important expert guvernamental în domeniul bolilor infecţioase, în timp ce New York, New Orleans şi alte oraşe majore au făcut apel pentru mai multe materiale medicale, transmite Reuters.
Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase, a estimat într-un interviu acordat CNN că pandemia ar putea provoca între 100.000 şi 200.000 de decese în Statele Unite.
Începând din 2010, gripa a ucis între 12.000 şi 61.000 de americani pe an, conform Centrului pentru controlul şi prevenirea bolilor din SUA. Pandemia de gripă din 1918-1937 a ucis 675.000 de oameni în Statele Unite.
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Numărul de decese provocate de coronavirus în SUA a ajuns duminică la 2.300, după ce sâmbătă decesele s-au dublat faţă de nivelul consemnat cu două zile înainte. Statele Unite au înregistrat până acum peste 130.000 de cazuri de COVID-19, boala provocată de virus, numărul fiind cel mai mare din lume.
Statul New York a raportat duminică un total de aproape 60.000 de cazuri şi de 965 de decese, numărul deceselor crescând cu 237 în ultimele 24 de ore, o persoană murind la fiecare şase minute. Numărul pacienţilor spitalizaţi încetineşte, dublându-se la fiecare şase zile în loc de fiecare patru, a spus guvernatorul Andrew Cuomo.
Florida a raportat încă 200 de cazuri, dar niciun deces nou, faţă de cele 56 existente.
Guvernatorul statului Michigan, Gretchen Whitmer, unde are loc una dintre cele mai rapide creşteri a numărului de infecţii cu coronavirus, în special în comitatul care include Detroit, a spus că epidemia este ”ca o lovitură în plex”.
Primarul New York-ului, Bill de Blasio, a declarat duminică la CNN că oraşul va avea nevoie de câteva sute de ventilatoare în câteva zile şi de mult mai multe măşti, halate şi alte consumabile, până pe 5 aprilie.
New Orleans va rămâne fără ventilatoare în jurul datei de 4 aprilie, iar oficialii din Louisiana încă nu ştiu dacă vor primi ventilatoare din stocul naţional, a spus guvernatorul.
Louisiana a încercat să comande 12.000 de ventilatoare de la furnizori comerciali şi a primit 192, a declarat guvernatorul John Bel Edwards pentru CBC.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.