Un bărbat în vârstă de 72 de ani, Thomas Welnicki, care a avertizat în mai multe rânduri autorităţile americane cu privire la faptul că plănuia să-l ucidă pe Donald Trump, atât înainte, cât şi după alegerile prezidenţiale din noiembrie 2020, a fost arestat, a anunţat procuratura federală din Brooklyn, relatează AFP.
Thomas Welnicki ”a ameninţat cu bună ştiinţă şi în mod deliberat să-l ucidă, să-l răpească şi să-l rănească” pe fostul preşedinte republican, potrivit unui document judiciar difuzat luni, care justifică mandatul arestării.
Suspectul, arestat de către agenţidin cadrul Secret Service, o agenţie însărcinată între altele cu protecţia preşdinţilor şi vicepreşedinţilor americani, urma să fie prezentat în justiţie.
Potrivit documentului judiciar citat, bărbatul a sunat de cel puţin trei ori, în perioada 24 septembrie-2 decembrie 2021, la Biroul din New York al Secret Service, pentru a-şi anunţa intenţiile, a cerut informaţii despre protecţia lui Donald Trump şi a anunţat că deţine o armă de foc.
”Voi face tot ceea pot pentru a mă asigura că moare”, a ameninţat acest newyorkez care locuieşte la Rockaway Beach, în Brooklyn, catalogându-l pe Trump drept ”Htler” într-o convorbire telefonică în noiembrie 2021.
Septuagenarul a proferat ameninţări încă din vara lui 2020, înaintea alegerilor prezidenţiale, la Poliţia Capitoliului, la Washington, dând asigurări că îşi va ”procura arme şi-l va face să cadă” pe Donald Trump, în cazul în care miliardarul este înfrânt în scrutin şi nu-şi recunoaşte înfrângerea.
La 4 ianuarie 2021, cu două zile înainte de luarea sângeroasă cu asalt a Capitoliului de către susţinători trumpişti, un atac fără precedent în marja căruia au murit cinci persoane, suspectul a lăsat două mesaje vocale în mesageria vocală a Biroului Secret Service de la Long Island, alt cartier newyorkez.
El ameninţa atunci să-i omoare atât pe Donald Trump, cât şi pe 12 membri ai Congresului pe care nu i-a numit.
Istoria Statelor Unite este marcată de asasinarea a patru preşedinţi americani în timpul mandatlui, de la Abraham Lincoln în 1885 la John Fitzgerald Kennedy în 1963.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...