O navă de patrulare a Gărzii de Coastă Elenă a intrat vineri dimineaţă în apele teritoriale turceşti, lângă Bodrum, în timpul urmăririi unei bărci cu motor despre care se presupune că este implicată în traficul de migranţi. Oficialii turci au contactat partea greacă şi şi-au exprimat iritarea faţă de incident.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Conform ekathimerini,com, incidentul s-a produs la ora 11 dimineaţa, nava Pazei de Coastă ajungând la aproximativ 50 de metri de ţărm, surprinzându-i pe cei aflaţi la plajă, care au filmat şi au anunţat autorităţile turce.

Barca cu motor a fost dusă la mal, iar cel aflat la bord a fugit.  Cu toate acestea, potrivit unor informaţii, el a fost arestat ulterior de poliţia turcă.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Oficialii turci au contactat partea greacă şi şi-au exprimat iritarea faţă de incident, Garda de Coastă Elenă promiţând să investigheze problema.

Oficialii Gărzii de Coastă au explicat că au decis să continue urmărirea până pe ţărmurile turceşti deoarece nu au putut deschide focul asupra navei din cauza prezenţei a numeroase bărci turistice în zonă.

Presa turcă a publicat un videoclip în care nava elenă face un viraj în golful Akcabuk înainte de a pleca cu viteză.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.