NASA a publicat imagini filmate de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) din timpul eclipsei totale de Soare din America de Nord, în care o umbră uriaşă acoperă încet Pământul.
Evenimentul - o oportunitate economică în zonele de pe traietoria eclipsei şi ştiinţifică pentru cercetătorii care studiază Soarele - a început pe coasta la Oceranul Pacific a Mexicului.
Ever seen a total solar #eclipse from space?
— NASA (@NASA) April 8, 2024
Here is our astronauts' view from the @Space_Station pic.twitter.com/2VrZ3Y1Fqz
Traiectoria eclipsei a traversat apoi 15 state americane, din Texas şi până în Maine, şi s-a încheiat în estul Canadei.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Take it all in.
— NASA (@NASA) April 8, 2024
We're getting our first views of the 2024 total solar #eclipse as its shadow makes landfall in Mazatlán, Mexico. pic.twitter.com/FdAACmQGkm
În total, umbra Lunii a măturat cele trei ţări în aproximativ o oră şi jumătate.
Peste 30 de milioane de oameni locuiesc în zona din care a fost vizibilă eclipsa totală de Soare.
Eclipsele totale sunt rare. Este a 15-a oară, începând din 2000, când Luna se aliniază perfect cu Pământul şi Soarele, blocând lumina solară pe Terra.
În total, fenomentul a durat cinci ore, zece minute şi cinci secunde, însă eclipsa solară totală a durat doar patru minute şi 34 de secunde.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.