Premierul indian Narendra Modi l-a invitat sâmbătă pe Papa Francisc să efectueze o vizită în India, un gest amical faţă de liderul celor 1,3 miliarde de catolici din partea unui lider al unei ţări majoritar hnduse, în care creştinii reprezintă 2% din populaţie, relatează AFP.
”Am avut o întâlnire foarte călduroasă cu Papa Francisc. Am avut posbilitatea să discut cu el despre numeroase subiecte şi l-am invitat să vină în India”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter Modi, după întâlnirea cu Suveranul Pontif.
#WATCH | Prime Minister Narendra Modi met Pope Francis at the Apostolic Palace in Vatican earlier today
— ANI (@ANI) October 30, 2021
"This was the first meeting between an Indian PM and the Pope in more than two decades," MEA said. pic.twitter.com/RxG6GWmlOw
Premierul indian - al cărui Guvern naţionalist hindus este acuzat cu regularitate de persecutarea minorităţilor religioase - a fost primit la Vatican de un pichet de onoare din Garda Elveţiană.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Vaticanul a anunţat într-un scurt comunicat că audierea acordată de către Papă lui Narendra Modi a vizat ”relaţiile amicale” dintre India şi Sfântul Scaun.
Consiliul Pontifical pentru Dialog Interreligios le-a trasmis, într-un mesaj publicat vineri, cu o zi înainte de venirea premieruljui indian la Vatican, ”dragilor prieten hinduşi (...) salutul său cel mai cordial”, cu ocazia Diwali, sărbătoarea hindusă a luminilor, care are loc la începutul lui noiembrie.
Audienţa de sâmbătă este prima întâlnire a Papei Francisc cu Narendra Modi.
Ministrul indian de Externe Harsh Vardhan Shringla sublinia, în urnă cu două zile, căeste o vizită ”foarte importantă”.
Potrivit unor lideri religioşi, discriminarea şi violenţele vizând minorităţile religioase din India, o ţară în care hinudşii sunt majoritari, cresc continuu după instalarea la putere, în 2014, a Bharatiya Janata Party (BJP, naţionalist hindus) al lui Narendra Modi.
Musulmanii, care reprezintă 14% din populaţia indiană, au fost vizaţi de majoritatea acestor violenţe, însă creştinii, care reprezintă 2% din populaţie, sunt de asemenea victime ale acestora.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.