O persoană a murit, iar alţi 47 de muncitori erau blocaţi luni sub dărâmături, în urma surpării unui imobil aflat în construcţie, la George, un oraş situat pe coasta sud-africană la peste 400 de kilometri est de Cape Town, anunţă municipalitatea, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O echipă de lucrări de aproximativ 70 de persoane se afla pe şantier la momentul surpării” acestui imobil în construcţie, a anunţat într-un comunicat o purtătoare de cuvânt a municipalităţii, Chantel Edwards.

Douăzeci şi două dintre aceste persoane au fost spitalizate, a anunţat ea, fără să ofere informaţii despre celalete 48 de persoane, care se aflau sub dărâmături.

Un purtător de cuvânt al ONG-ului Gift of the Givers, Mario Ferreira, prezent la faţa locului, a declarat AFP că salvatori au ”comunicat cu unele persoane aflate sub dărâmături”.

Clădirea cu cinci etaje şi o parcare subterană s-a surpat luni după-amiaza din motive necunoscute imediat.

În fotografii difuzate de municipalitate apare un şantier aplatizat în care erau prezenţi numeroşi salvatori.

Potrivit lui Mario Ferreira, unele dintre persoanele evacuate au fost ”grav rănite”.

Operaţiuni de salvare urmau să continue seara.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.