Ministrul norvegian al imigraţiei, Sylvi Listhaug, a sărit în Marea Egee şi a fost “salvată”, pentru a înţelege experienţele refugiaţilor, o iniţiativă criticată pe reţelele de socializare, relatează The Independent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Sylvi Listhaug a purtat un costum gonflabil, care să o ţină la suprafaţă, când a sărit în apă în largul coastei insulei Lesbos. Ea a plutit timp de câteva minute, înainte de a fi trasă într-o barcă de salvare.

“A fost (o experienţă – n.r.) foarte specială, deşi, bineînţeles, este o experienţă complet diferită atunci când porţi un costum de supravieţuire”, a declarat oficialul pentru cotidianul Dagbladet.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

“Probabil că este absolut groaznic (pentru refugiaţi – n.r.) şi sunt îngrijorată de oamenii cinici care vând veste de salvare care îi trag (pe migranţi – n.r.) sub apă, în loc să îi salveze. Pentru mine, acest lucru este imposibil de înţeles”, a adăugat ministrul.

Un comentator de pe pagina de Facebook a lui Listhaug a descris gestul drept “un afront la adresa migranţilor” şi a avertizat că a fost vorba de o “gândire incredibil de proastă”.

În replică, oficialul a spus că a fost invitată de Societatea norvegiană pentru Salvări de pe Mare pentru a-i vedea activitatea şi că a fost “incredibil de impresionată”.

Alţi critici au ironizat tentativa ministrului de a empatiza cu refugiaţii. “În această seară voi dormi cu fereastra deschisă, pentru a vedea cum este să fii fără adăpost”, a scris unul dintre ei pe Facebook.

Şi utilizatorii de Twitter au fost nemulţumiţi de experimentul lui Listhaug, pe care l-au descris drept “neruşinat” sau “ruşinos”.

Ambarcaţiunea care a salvat-o pe ministru a fost trimisă anul trecut de Guvernul norvegian în Marea Egee, în cadrul operaţiunii Poseidon a FRONTEX.

Până la 500 de migranţi au murit în weekend, când o barcă de mari dimensiuni s-a scufundat în Marea Mediterană, între Libia şi Italia.

Circa 180.000 de oameni au încercat să ajungă în Europa pe mare anul acesta, iar peste 1.000 dintre ei s-au înecat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.