Paraşutişti britanici, urmaşii îndepărtaţi ai eroilor ”D-Day” (Ziua Z), au fost ”culeşi” de Vama franceză, după ce au atins solul în Normandia, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ei  au fost ”percheziţionaţi” cordial, dar ruguros.

Nu există privelgii în dumbravă nici măcar la aniversarea istorică a Debrcării în Normandia.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Companii aeropurtate britanice nu aveau, în urmă cu 80 de ani, sub focul inamic, ”Ausweis”-urile în buzunar să le prezinte ocupantului, dat afară la scurt timp Debarcare din Franţa.

Acele vremuri au trecut, din fericire, comentează în continuare cotidianul.

Militarii veniţi ”d’outre-Manche” să participe la comemorarea a 80 de ani de la Debarcare au fost nevoiţi să treacă pe la ”gereta Vămii”, după ce au sărit miercuri cu paraşuta la Sannerville, la este de Caen, potrivit Ouest France.

Britanicii, care au ales Brexitul, n-au fost, cu toate acestea, prea impresionaţi de acest lucru.

Agenţi vamali francezi purtând vestă antiglonţ apar în imagini ”savuroase”, scrie ziarul, i-au primit pe militarii britanici care jucau rolul militarilor din acele vremuri aeropurtaţi de-a lungul coastei normande pentru a sabota axele de circulaţie şi a încetini reacţia germană la invazia Franţei de către Aliaţi, Operaţiunea ”Overlord”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.