Mii de oameni, între care s-au numărat şi politicieni, au mărşăluit sâmbătă prin Londra în cadrul unei manifestaţii pro-Gaza, marcând împlinirea unui an de la declanşarea conflictului sângeros între Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Arborând steaguri şi pancarte palestiniene şi libaneze, manifestanţii au pornit spre centrul capitalei britanice la sfârşitul dimineţii, a constatat un jurnalist AFP.

În fruntea marşului s-au aflat fostul lider laburist Jeremy Corbyn (în prezent independent) şi fostul prim-ministru scoţian Humza Yousaf.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

„Opriţi bombardamentele”, «Palestina liberă, liberă» şi «Opriţi bombardarea spitalelor» au fost printre cele mai populare sloganuri scandate de manifestanţi, care au mărşăluit paşnic.

„Avem nevoie de o încetare a focului, o încetare a focului acum. Câţi palestinieni sau libanezi nevinovaţi mai trebuie să moară?”, a întrebat Sophia Thomson, în vârstă de 27 de ani, care manifesta alături de prieteni. „Faptul că suntem atât de mulţi arată că guvernul nu vorbeşte în numele poporului”, a adăugat ea.

Premierul „Starmer are sânge pe mâini”, „Starmer, Starmer nu te poţi ascunde, te vom acuza de genocid” au fost, de asemenea, printre sloganurile spuse de mulţime.

O manifestaţie similară era în curs de desfăşurare sâmbătă la Dublin, capitala Irlandei.

Numeroase manifestaţii pentru încetarea focului în Gaza au avut loc la Londra în ultimul an.

O manifestaţie în memoria celor 1 205 persoane ucise în atacul fără precedent al Hamas asupra Israelului, la 7 octombrie, urmează să aibă loc duminică la Londra.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.