Marea Britanie va analiza posibile noi sancţiuni împotriva coloniştilor israelieni din Cisiordania şi va acţiona dacă va fi necesar, a declarat duminică ministrul de Externe David Lammy, adăugând că este îngrijorat de acţiunile care generează tensiuni, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Marea Britanie a anunţat sancţiuni împotriva coloniştilor israelieni în lunile februarie şi mai ale acestui an, pentru ceea ce a spus că sunt grupuri extremiste care comit violenţe ale coloniştilor împotriva palestinienilor din Cisiordania.

Lammy, care a devenit ministru de Externe în iulie, după o victorie a laburiştilor în alegeri, a indicat că noul guvern va adopta o abordare similară şi a spus că sunt posibile sancţiuni suplimentare.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

El a adăugat că, în ciuda preocupărilor reale de securitate ale Israelului în Cisiordania, ”suntem foarte îngrijoraţi de comportamentul escalator, foarte îngrijoraţi de tensiunile aprinse”.

”Sunt absolut clar: dacă trebuie să acţionăm, vom acţiona şi sunt în discuţii cu partenerii G7, în special, cu partenerii europeni. Nu anunţ noi sancţiuni astăzi, dar acestea sunt monitorizate îndeaproape şi, aşa cum v-aţi aştepta, sunt profund, profund îngrijorat”, a spus Lammy.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.