Marea Britanie trece la a doua din cele patru etape ale unui plan de combatere a epidemiei de coronavirus, a declarat directorul medical al Angliei, Chris Whitty, după creşterea numărului de cazuri confirmate.
În Marea Britanie erau înregistrate joi 90 de cazuri de coronavirus, cunoscut sub numele de COVID-19, apărut prima oară în China, dar autorităţile s-au abţinut să ia măsuri de restricţionare a libertăţii de mişcare sau să anuleze evenimente mari, de teamă să nu afecteze economia.
Premierul Boris Johnson a spus că este optimist că Marea Britanie este bine pregătită să facă faţă extinderii viruslui, dar operatorul aerian regional Flybe a devenit prima victimă corporativă importantă care s căut victimă epidemiei, anunţând că şi-a încetat activitatea.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Ministrul sănătăţii Matt Hancock a declarat că următoarele săptămâni vor fi dificile, dar că cu calm şi hotărâre, ”putem depăşi situaţia împreună”.
Guvernul a stabilit planul de acţiune la începutul acestei săptămâni, pe baza a patru etape – ţinerea sub control, întârzierea transmiterii, cercetarea originii şi atenuarea impactului coronavirsului.
Întrebat de parlamentari, Whitty a spus că Marea Britanie a trecut la a doua etapă, iar în prezent analizează măsuri pentru a întârzia momentul de vârf al epidemiei, despre care oficialii anticipează că va veni în următoarele săptămâni.
Johnson a declarat la televiziunea ITV că Grupul de Consultanţă Ştinţifică pentru Situaţii de Urgenţă al Marii Britanii se întruneşte pentru a analiza opţiuni de întârziere a răspândirii epidemiei, de la ”măsuri draconice la intevenţii ţintite”.
Întrebat dacă Marea Britanie este pe cale să ia măsuri de oprire a evenimentelor care implică un număr mare de participanţi, Johnson a spus: ”Vom vederea ce recomandă oamenii de ştiinţă”.
Un purtător de cuvânt al lui Johnson a spus că guvernul va anunţa public când Marea Britanie va trece la a doua etapă a planului de acţiune.
Guvernul a anunţat că ar putea încuraja munca la domiciliu, anularea evenimentelor publice de amploare şi posibila închidere a şcolilor, pentru a încetini momentul de vârf al epidemiei până în vară, când presiunile asupra sistemului de sănătate vor fi mai mici.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.