Premierul britanic Theresa May a făcut apel la Camera Comunelor să permită Marii Britanii „să înceapă un nou capitol” prin aprobarea acordului privind Brexitul, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un mesaj video publicat în noaptea Anului Nou, May a afirmat că după divizările referendumului privind Brexitul, ea doreşte ca 2019 să fie anul în care britanicii vor progresa împreună.

Ea a afirmat: „Anul Nou este un moment bun să ne uităm în faţă şi în 2019 Marea Britanie va începe un nou capitol. Acordul privind Brexitul pe care l-am negociat livrează votul poporului britanic iar în următoarele săptămâni parlamentarii vor avea o decizie importantă de luat. Dacă parlamentul susţine acordul, Marea Britanie poate intra într-o nouă fază”.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Parlamentarii vor reîncepe dezbaterile privind acordul Brexitului pe 9 ianuarie, votul urmând să aibă loc săptămâna următoare.

May a amânat votul care ar fi trebuit să aibă loc în decembrie pentru a obţine de la liderii UE „asigurări legale şi politice” privind soluţia de rezervă pentru graniţa din insula Irlandei.

„Ea a fost în contact cu omologii săi europeni în vacanţă şi vă puteţi aştepta ca acest lucru să continue în următoarea săptămână”, a declarat purtătoarea de cuvânt a lui May. „Nu am o listă, dar a fost în strânsă legătură cu liderii europeni şi va continua să facă acest lucru”, a adăugat ea.

Noile discuţii, însă, nu au adus o soluţie. Purtătoarea de cuvânt a lui May a declarat: „Mai este multă muncă de făcut. Premierul este concentrat pe ceea ce trebuie să facă înainte de vot. Echipa britanică, la nivel oficial, este în contact cu omologii lor din UE la nivel tehnic. Ea se concentrează pentru a obţine asigurările parlamentarilor înaintea votului”.

Întrebată fiind dacă May este încrezătoare într-un succes, purtătoarea de cuvânt a afirmat: „Pe acest lucru se concentrează, da”.

Liderul opoziţiei, Jeremy Corbyn, şi-a folosit mesajul de Anul Nou pentru a o acuza pe May că aruncă ţara într-o criză, declarând că planul ei privind Brexitul „dezamăgeşte oamenii din întreaga ţară, indiferent dacă au votat ieşirea sau rămânerea”.

Vince Cable, liderul Liberal Democraţilor, a declarat că acum „mai sunt 90 de zile pentru a schimba cursul acestei ţări” privind Brexitul. El a afirmat: „Cărţile de istorie vor prezenta următoarele trei luni ca fiind cruciale”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.