Liderul de la Westminster al Partidului Unionist Democrat (DUP), Nigel Dodds, a declarat că partidul său, cel care se află într-o coaliţie cu conservatorii premierului Theresa May, va susţine prim-ministrul în votul de neîncredere de miercuri, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dodds a declarat pentru BBC Radio 4: „Credem că noi alegeri nu sunt în interesul ţării şi cu siguranţă considerăm că un guvern condus de Jeremy Corbyn nu este în interesul ţării”.

„Însă prim-ministrul trebuie să comunice cu celelalte partide şi trebuie să repare lucrurile din propriul partid”, a adăugat el.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Theresa May, care se bazează pe DUP, partid din Irlanda de Nord, pentru a avea o majoritate în Parlament, este aşteptată să primească şi susţinerea parlamentarilor conservatori, fiind improbabil, astfel, că va pierde votul.

Mai devreme miercuri, liderul DUP Arlene Foster a declarat că partidul ei va lucra împreună cu guvernul pentru a obţine un acord mai bun cu UE.

Deputaţii britanici i-au aplicat marţi, cu mai puţin de trei luni înaintea Brexitului, o înfrângere istorică premierului Theresa May, respingându-i masiv acordul cu privire la ieşirea din UE, declanşând depunerea unei moţiuni de cenzură de către opoziţia laburistă.

Camera Comunelor a respins textul cu 432 de voturi la 202 - cea mai grea înfrângere suferită de un lider britanic din anii '20.

Theresa May are de-acum termen până luni să prezinte un ”plan B” - dacă supravieţuieşte moţiunii de cenzură laburiste, care urmează să fie supusă la vot miercuri, la ora locală 19.00 (21,00, ora României). Ea are mai multe opţiuni - şi anume să se angajaeze să se întoarcă să negocieze la Bruxelles sau să ceară o amânare a datei Brexitului, prevăut la 29 martie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.