Un membru al unei bande de maimuţe care a terorizat locuitorii unui oraş japonez timp de săptămâni a fost prins şi ucis, spun oficialii, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Macacii au rănit aproximativ 50 de oameni în Yamaguchi. Masculul primat a fost găsit pe terenul unui liceu, marţi seara, de către vânători specializaţi. Acesta a fost tranchilizat şi pus la pământ când a fost identificat ca fiind unul dintre animalele răspunzătoare de atacuri.

Autorităţile vânează maimuţele de când au început atacurile asupra adulţilor şi copiilor în urmă cu aproximativ trei săptămâni. Cei mai mulţi răniţi au fost zgâriaţi sau muscaţi uşor.

Incidentele sunt în continuare raportate şi căutările continuă pentru alţi membri ai bandei, a declarat pentru AFP un oficial de la departamentul local de agricultură.

”Martorii oculari descriu maimuţe de diferite dimensiuni şi, chiar şi după ce sunt prinse, am primit rapoarte despre noi atacuri”, a spus el.

Maimuţa prinsă ar fi avut patru ani şi avea aproximativ o jumătate de metru înălţime.

Macacii japonezi sunt deseori întâlniţi în multe regiuni ale ţării şi în unele zone sunt consideraţi dăunători, deoarece mănâncă culturi şi uneori intră în casele oamenilor. Cu toate acestea, atacurile din Yamaguchi sunt neobişnuite.

Un oficial al oraşului a declarat că ”rar vezi atât de multe atacuri într-o perioadă scurtă de timp”.

”Iniţial, doar copiii şi femeile au fost atacaţi”, au spus oficialii, adăugând: ”Recent, au fost vizaţi şi persoane în vârstă şi bărbaţi adulţi”.

Eforturile anterioare de a prinde animalele cu ajutorul capcanelor au eşuat, iar patrulele de poliţie înfiinţate la începutul lunii iulie nu au avut succes până acum.

Victimele includ o fetiţă de patru ani zgâriată de o maimuţă după ce aceasta a pătruns în apartamentul ei. Maimuţa a intrat şi într-o clasă de grădiniţă.

Macacii japonezi au fost anterior o specie vulnerabilă, iar recent a fost înregistrată o creştere a populaţiei.

Acest lucru a dus la ”conflicte grave” cu oamenii, potrivit cercetărilor de la Universitatea Yamagata. Schimbările în comportamentul uman şi mediile forestiere pot fi una dintre cauze.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.